1. Haberler
  2. Yerel
  3. Büyükşehir ve Bursa Barosu’ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği

Büyükşehir ve Bursa Barosu’ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Barosu, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde bir protokole imza attı. Yapılan iş birliği kapsamında, şiddete uğramış ya da şiddet riski altında bulunan kadınlar ve çocuklarına ücretsiz hukuki danışmanlık ve psikososyal destek sağlanacak. Ayrıca, çocuk hakları konusunda farkındalık çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin daha güvenli ve yaşanabilir hale gelmesi için kurumlarla iş birliğini sürdürüyor. Artan kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarına karşı harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Barosu ile önemli bir protokol imzaladı. Bu protokolle, şiddete uğrayan ya da şiddet riski altında bulunan kadınlar ve çocuklarına ücretsiz ve nitelikli hukuki danışmanlık verilecek. Aynı zamanda, psikososyal destek hizmetleri de sunulacak.

“Şiddetin önlenmesinde önemli bir rol oynayacak”

Protokol töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadına yönelik şiddetin giderek arttığına vurgu yaptı. Bozbey, “Her gün yeni bir kadın cinayeti haberiyle karşılaşıyoruz. Bu tablo hepimizi derinden üzüyor. Bu konuda toplumda farkındalığı artırmalıyız. Bursa Barosu ile yaptığımız iş birliği, kadınlara ve çocuklara hukuki destek sağlayacak. Şiddetin önlenmesinde de önemli bir rol oynayacak. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını da kabul etmiyoruz. Bu sözleşme, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde hayati bir öneme sahiptir. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyerek bu iş birliğini hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“İstanbul Sözleşmesi’ni sahada uygulamaya devam edeceğiz”

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun ise kadın ve çocuk hakları için sahada etkin bir şekilde çalıştıklarını belirterek, Bursa Barosu’nun Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi ve Adli Yardım Merkezi’nde hukuki destek sağladığını vurguladı. Öztosun, “Sözleşmeden bir gecede çıkıldı. 6284 sayılı kanun da zayıflatıldı. Bursa Barosu olarak, İstanbul Sözleşmesi’ni sahada fiilen uygulamaya devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, bakış açısı değişmedikçe kadın cinayetlerinin ve çocuk hakları ihlallerinin devam edeceğini ifade etti.

Büyükşehir ve Bursa Barosu’ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.