1. Haberler
  2. Yerel
  3. Büyükşehir Belediyesi’nden Çalışanlara Yüzde 10 İyileştirme

Büyükşehir Belediyesi’nden Çalışanlara Yüzde 10 İyileştirme

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 670 çalışanın yevmiyelerine yüzde 10 oranında zam yaparak işçilerin gelirlerini artırma kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, enflasyonist ortamın etkisiyle ücretlerin hızla eridiğine dikkat çekerek, “Zaman zaman güncellenmesi gerekiyor. Emekçi arkadaşlarımızın yevmiyelerine yüzde 10 iyileştirme yaptık” dedi.

DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube yönetimi ile yapılan ek protokol çerçevesinde, Büyükşehir iştirakleri MUBEP, MUTTAŞ, MUSKİ ve kadrolu işçileri kapsayan bu iyileştirme ile birlikte en düşük maaş 30 bin 50 TL’den 31 bin 980 TL’ye, en yüksek maaş ise 40 bin 275 TL’den 43 bin 228 TL’ye yükseldi. Yapılan zam geriye dönük olarak 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve aradaki farklar çalışanların hesaplarına yatırılacak.

DİSK Genel İş’ten Teşekkür

DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Heybet Özman, Başkan Ahmet Aras’a teşekkürlerini sunarak, “Değerli Başkanımız Sayın Ahmet Aras ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda tüm işçi kardeşlerime eğitim öğretim yılına katkı ve yükselen vergi dilimlerinin altında ezilmememiz için bizlere yapmış olduğu ek protokolden dolayı tüm işçi kardeşlerim adına canı gönülden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden Çalışanlara Yüzde 10 İyileştirme 1

Başkan Aras: “Enflasyonist Ortamda Ücretler Çok Çabuk Erimeye Başladı”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı açıklamada, “Muğla Büyükşehir Belediyemiz ile DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şubemiz arasında MUBEP, MUTTAŞ, MUSKİ ve kadrolu işçilerin yüzde 10 yevmilerinde iyileştirme protokolünü imzaladık. Malum enflasyonist ortamda ücretler çok çabuk erimeye başladı. Zaman zaman güncellenmesi gerekiyor. Aralık ayında yeniden oturup önümüzdeki yılın toplu sözleşmesini yapacağız. O zamana kadar da eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte emekçilerimiz için iyileştirme ön gördük. Muğla’ya birlikte hizmet ettiğimiz emekçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizler de onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nden Çalışanlara Yüzde 10 İyileştirme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.