1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa’da Cumhuriyet’in 101. Yılına Özel ‘Çok Yaşa Cumhuriyet’ Sergisi

Bursa’da Cumhuriyet’in 101. Yılına Özel ‘Çok Yaşa Cumhuriyet’ Sergisi

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlediği etkinliklerle Bursalıları Cumhuriyet coşkusuna ortak ediyor. Bu etkinlikler çerçevesinde hazırlanan ‘Çok Yaşa Cumhuriyet Sergisi’, 28 Ekim Pazartesi günü Bursa Kent Müzesi’nde ziyaretçilere kapılarını açacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı zengin içerikli programlarla kutlamaya hazırlanıyor. ‘Cumhuriyet Tırı’ ile bayram coşkusunu tüm ilçelere taşıyan belediye, konserlerden sergilere, spor etkinliklerinden söyleşilere kadar birçok farklı etkinlikle Bursalıların Cumhuriyet heyecanını dolu dolu yaşamasını hedefliyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Çok Yaşa Cumhuriyet Sergisi’, ziyaretçilerine Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki gelişmeleri yakından görme fırsatı sunacak.

Cumhuriyet’in Bursa’daki İzleri

1923-1938 yılları arasında Bursa’da Cumhuriyet’in kazanımları ve etkilerini anlatan sergi, mimari, sanayi, eğitim, kültür-sanat gibi başlıklarda dönemin gelişmelerini gözler önüne seriyor. Sergide ayrıca konulara dair özenle seçilmiş bir koleksiyon da ziyaretçileri bekliyor. Özellikle Atatürk’ün Bursa’da imzaladığı belge ve defterler, Bursa’yı ziyareti sırasında kendisine hediye edilen eşyalar ve Uluumay Müzesi’nde bulunan Cumhuriyet dönemi şapkalarından bir seçki sergide öne çıkan objeler arasında yer alıyor.

Bursa’da Cumhuriyet’in 101. Yılına Özel ‘Çok Yaşa Cumhuriyet’ Sergisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.