1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa’da Cumhuriyet Coşkusu: ‘Cumhuriyet Tırı’ Yola Çıktı

Bursa’da Cumhuriyet Coşkusu: ‘Cumhuriyet Tırı’ Yola Çıktı

featured
service

Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet Tırı’, Cumhuriyet değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla yolculuğuna başladı.

29 Ekim’e kadar her gün farklı bir ilçeyi ziyaret edecek olan tırın ilk durağı Gemlik ilçesi oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tırın uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Tırı’mız, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü, Cumhuriyetimizin bize öğrettiği değerleri hep birlikte hatırlayacağımız bir yolculuğun simgesidir” dedi.

Bursa’da Cumhuriyet Bayramı’nın heyecanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in değerlerini halkla buluşturmak için hazırlanan etkinliklerle erken başladı. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından organize edilen ‘Cumhuriyet Tırı’, ilk olarak Gemlik Zeytin Dalı Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. 29 Ekim’e kadar sürecek yolculuk boyunca her gün bir ilçeyi ziyaret edecek olan tırda, ‘Senden Öğrendik’ temalı Cumhuriyet Sergisi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Vatandaşlar, bilimsel deney düzenekleri, kahoot yarışmaları, söyleşiler ve konserlerle dolu dolu bir gün geçirecek.

Bursa’da Cumhuriyet Coşkusu: ‘Cumhuriyet Tırı’ Yola Çıktı 1

BTM (Bilim Teknoloji Merkezi) önünde gerçekleştirilen uğurlama törenine, Başkan Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Akbulut ve Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz katıldı. Başkan Bozbey törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık temelleri üzerine inşa edilmiş büyük bir miras olduğunu vurguladı.

Bozbey, “Ata’mızın ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi yaşatmak, anlamını ve önemini gelecek kuşaklara anlatmak, hepimizin görevidir. İşte Cumhuriyet Tırı’mız da bu mirası hatırlatmak, bu değerleri yeniden yüceltmek için tüm ilçelerimizi dolaşacak. Gemlik ilçemizden başlayan bu yolculukta, 29 Ekim’e kadar her gün bir ilçemizde olacağız. Her ilçede Cumhuriyet temalı etkinlikler, söyleşiler ve sergiler düzenleyerek, Cumhuriyetimizin ışığını halkımızla buluşturacağız. Cumhuriyet Tırı’mız, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü, Cumhuriyetimizin bize öğrettiği değerleri hep birlikte hatırlayacağımız bir yolculuğun simgesidir” ifadelerini kullandı.

Bursa’da Cumhuriyet Coşkusu: ‘Cumhuriyet Tırı’ Yola Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.