1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa Siyah İnciri Tescillendi… AB’den Tescilli Ürün Sayısı 26’ya Yükseldi

Bursa Siyah İnciri Tescillendi… AB’den Tescilli Ürün Sayısı 26’ya Yükseldi

featured
service

Bursa siyah inciri, Avrupa Birliği’nden (AB) tescil alan 26’ncı Türk ürünü oldu. Bakan Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Bursa’nın Siyah İnciri, Gemlik Zeytini ve Bursa Şeftalisi’nden sonra AB tarafından tescillenen bir başka Bursa lezzeti oldu” dedi.

Bakan Yumaklı paylaşımında, “Bursa’nın siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra AB tarafından tescillenen bir başka Bursa lezzeti oldu. Böylelikle AB’den tescilli ürün sayımız 26’ya yükseldi. Dün söylemiştik listeye yenilerin ekleneceğini, devamı da gelecek.” ifadelerine yer verdi.

Bursa siyah incirinin Avrupa Birliği’nden aldığı tescil ile birlikte, Türkiye’nin AB coğrafi işareti alan ürün sayısı 26’ya ulaşmış oldu. Bu ürünler arasında Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı gibi birçok tanınmış lezzet yer alıyor. Tescil edilen diğer Türk ürünleri şu şekilde sıralanıyor:

“Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Hüyük çileği, Bursa siyah inciri.”

Bursa Siyah İnciri Tescillendi… AB’den Tescilli Ürün Sayısı 26’ya Yükseldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.