1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Ekmek Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Ekmek Desteği

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ekmek dağıtımına başladı. Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek fabrikası olan BESAŞ tesislerinde üretilen ekmekler, kent genelinde her gün 5 bin ihtiyaç sahibine ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte başlattığı ‘ücretsiz ekmek dağıtımı’ projesiyle dar gelirli vatandaşların günlük ekmek ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. BESAŞ fabrikalarında üretilen ekmekler, Bursa genelindeki 500’den fazla satış noktasında, ihtiyaç sahiplerine kupon karşılığında ücretsiz olarak veriliyor. Toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan bu proje ile yıl sonuna kadar her gün 5 bin vatandaş bu hizmetten yararlanabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Ekmek Desteği 1

Ekmek kuponları BESAŞ satış noktalarında

Proje hakkında bilgi veren BESAŞ Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatları doğrultusunda, mevcut ekonomik koşullar göz önüne alınarak bu sosyal projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Demirtaş, “Yapılan araştırmalar neticesinde belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, satış noktalarına giderek ekmek kuponlarını teslim alıyor. Kupon karşılığında da 500’den fazla BESAŞ satış noktasından ekmeklerini ücretsiz bir şekilde alabiliyor. Yıl sonuna kadar her gün 5 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımız bu projeden yararlanacak. Bu hizmetin kapasitesini daha da arttırarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Ücretsiz Ekmek Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.