1. Haberler
  2. Akyurt
  3. Bu yıl 5’incisi Düzenlendi! Ahilik Haftası Akyurt’ta Kutlandı

Bu yıl 5’incisi Düzenlendi! Ahilik Haftası Akyurt’ta Kutlandı

featured
service

Bu yıl 5’incisi düzenlenen geleneksel Ahilik Haftası Akyurt’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Seymenlerin oyunları, mehteran takımının gösterileri ve Ahilik pilavı ikramı ile renklendirilen etkinlik, Akyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kutlama programına Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Yalçın Yalçınkaya, meclis üyeleri, sanayiciler, esnaflar, idari amirler, öğrenciler ve çok sayıda Akyurtlu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlikte, mesleki ve teknik liselerde eğitim gören öğrenciler Ahilik yemini ederek Ahilik duası ettiler.

Bu yıl 5'incisi Düzenlendi! Ahilik Haftası Akyurt'ta Kutlandı 1

Başkan Ayık: “Anadolu’nun Mayasında Ahilik Var”

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, törende yaptığı konuşmada Ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. Ayık, “Ahilik dayanışmanın, güzel ahlakın, adaletle iş yapmanın önemli bir örneğidir. Anadolu’nun mayasında Ahilik vardır. Ankara’nın da tarihine baktığımızda Anadolu beyliklerle idare edilirken Ankara’da bir Ahi devletinin mevcut olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Ankara Ahiliğin de başkenti diyebiliriz. Bizim ilçemiz esnafıyla, ticaret erbaplarıyla, iş insanlarıyla, Ahilik hamuruyla yoğrulmuş bir çehreye sahiptir. Burada mesleki eğitim alan öğrencilerimizin Ahilikten beslenmesi, genç yaşta Ahilik bilincine erişmesi için her yıl birlikte bu programı düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayık, ayrıca programda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına ve katılımcılara teşekkür etti.

Bu yıl 5'incisi Düzenlendi! Ahilik Haftası Akyurt'ta Kutlandı 2

Kaymakam Tunç: “Değerlerimizi Kaybetmemek Çok Önemli”

Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç ise ilçenin hem gelişen hem de geleneklerine bağlı kalan yapısına vurgu yaparak, “Akyurt gelişme potansiyeli olan, büyüyen bir ilçe. Ancak geleneklerine bağlı, geçmişini de yaşatan bir ilçe. Bu özellikleriyle Ahilik Haftasını kutluyor. Değerlerimizi kaybetmemek çok önemli.” diye konuştu. Tunç, programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu yıl 5'incisi Düzenlendi! Ahilik Haftası Akyurt'ta Kutlandı 3

Seymenler ve Mehteran Gösterisi Büyük Alkış Aldı

Ankara Kulübü Derneği Akyurt Şubesi Seymenleri, Ankara yöresine özgü oyunları sahneleyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ardından sahne alan mehteran takımı kutlamalara renk kattı. Gösteriler büyük alkış toplarken, program sonunda meslek eğitimi stantları Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Kaymakam Mehmet Tunç ve diğer davetliler tarafından gezildi.

Etkinliğin sonunda Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 2 bin kişilik Ahilik pilavı katılımcılara ikram edildi. Ahiliğin bereket sembolü olan pilav, katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Bu yıl 5’incisi Düzenlendi! Ahilik Haftası Akyurt’ta Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.