1. Haberler
  2. Gündem
  3. “Bu şehirdeki canlı cansız tüm varlıkların hizmetindeyim”

“Bu şehirdeki canlı cansız tüm varlıkların hizmetindeyim”

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Haziran ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZTO meclis üyeleri ve iş dünyasının temsilcileri yer aldı. Ayrıca, Sırbistan’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalamada altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan İzmirli milli yüzücü Hüseyin Emre Sakcı da toplantıya katıldı ve başarısından dolayı plaketle ödüllendirildi.

“Ben Yüzde 1 Cemil Tugay’ım, Yüzde 99 Belediye Başkanıyım”

Başkan Tugay, yaptığı konuşmada kendisini İzmir halkının hizmetinde olan bir belediye başkanı olarak tanımladı. “Ben aslında sadece Cemil Tugay değilim. Yüzde 1 Cemil Tugay’ım, yüzde 99 belediye başkanıyım. Bu kimliğimle her birinizin, bu şehirde yaşayan herkesin, bu şehirdeki canlı, cansız tüm varlıkların hizmetinde olan, o sorumluluğu hisseden birisiyim. İsterim ki ortak bir noktada buluşmak üzere bir yol yürüyelim. İzmir Ticaret Odası’nın İzmir halkı için yaptığı her şey için teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlere Mesaj: Çalışırsanız Başarabilirsiniz

Milli yüzücü Hüseyin Emre Sakcı’nın başarısına değinen Başkan Tugay, gençlere ilham veren bir konuşma yaptı: “Bir gencimiz, sporcumuz uluslararası bir başarı kazandığı zaman bu büyük ve güzel milletin ferdi olmanın onurunu bize hatırlatıyor. Bu ülkeden umudunu kesme eğiliminde olan bir sürü gencimize de bu başarılar ilham veriyor. Çalışırsanız başarabilirsiniz. Başarırsanız bu başarı sadece size değil bütün millete ait olur. Gurur duyuyoruz seninle Emre, iyi ki varsın.”

İzmir İçin Vizyon: 2074’e Kadar Planlı Bir Şehir

İzmir’in geleceğine dair projelerini de paylaşan Tugay, yeni bir Ulaşım Master Planı hazırlandığını ve bu planın 2074 yılına kadar kente ışık tutacağını belirtti. Afete dirençli bir İzmir için çalıştıklarını vurgulayan Tugay, “Deprem Master Planı’yla kararlı bir şekilde adımlar atılacak. İklim krizi var. Önümüzdeki günlerde yaşayacağımız kuraklığa, tarım kayıplarına hazırlıklı olmayı amaçlayan uyum çalışmasını yapmak zorundayız. Bunu yapacağız” diye konuştu.

İzmir’de Hiçbir Sahipsiz Hayvan Öldürülmeyecek

Toplantının soru-cevap bölümünde sokak hayvanlarıyla ilgili yasa hazırlığı hakkında açıklamalarda bulunan Tugay, “Bir eylem planı ortaya koyduk. İzmir’de hiçbir hayvan öldürülmeden bu sorunla başa çıkabileceğimize inanıyoruz. Belediyelerin zorlandığı yerde merkezi hükümetin destek vermesi gerekiyor. İzmir’de yapacağımız şey barınaklarımızın sayısını arttırmak, koşullarındaki iyileştirmeyi sağlamak. İzmir’deki herkesten bize destek olmalarını talep ediyoruz” dedi.

25 Bin Konut Projesi

Seçim vaatlerinden olan toplu konut projesi hakkında da konuşan Başkan Tugay, “25 bin konutu evsiz olan insanlar için yapacağız. İzmir’de bir talebin olduğu çok açık” ifadelerini kullandı. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası ödüllü “90 dakika içinde ilk binişten sonraki tüm binişlerin ücretsiz olduğu” uygulamasının yeniden aktif hale geleceğini duyurdu.

İZTO Başkanı’ndan Teşekkür

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Tugay’a kentle ilgili konularda yaptığı kapsamlı yanıtlar ve çözüm önerileri için teşekkür etti. Özgener, “Sizinle ve bürokratlarınızla belirli aralıklarla gerçekleştireceğimiz istişare toplantılarıyla da yol alacağımıza inanıyorum. İnciraltı’nın korunarak planlanmasına dair mesajınız bizlere umut verdi. Kentimizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

“Bu şehirdeki canlı cansız tüm varlıkların hizmetindeyim”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.