1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bolu’da Merih Demiral’in Heykeli Dikildi! Demiral’den Teşekkür Mesajı

Bolu’da Merih Demiral’in Heykeli Dikildi! Demiral’den Teşekkür Mesajı

featured
service

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, UEFA’nın verdiği cezaya tepki olarak milli futbolcu Merih Demiral’ın “Bozkurt” işareti yaptığı anı ölümsüzleştiren bir heykel dikti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Başkan Özcan’a teşekkür eden Demiral, “Kalbi ay yıldız için atan vatandaşlarımızın bir temsili olan heykel benim için hem büyük bir onur hem de güzel ülkemin bir parçası olmanın verdiği gururun en somut ifadesidir.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’ya karşı kazanan A Milli Takım’ın galibiyet sevincinde, “Bozkurt” işareti yapan Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç men cezası verilmesine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki göstermişti. Özcan, Demiral’ın Bozkurt işareti yaptığı anı temsilen bir heykel dikme sözünü tutarak bugün Bolu’da açılışını gerçekleştirdi.

 Merih Demiral heykeli ile emperyalizme tepki gösterdiğini söyleyen Özcan, “Buradaki en büyük tepkim Avrupa’ya, emperyalizme. Hep çifte standartlılar. İspanyol sporcu gol atıyor, boğa işareti yapıyor buna ceza yok. Çünkü boğa İspanyolların simgesi. Türk dünyasının simgesi de bozkurt. Bu hareketi yapınca niye ceza veriliyor? Hükümet niye bu konuda kayıtsız kalıyor? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.” diye konuştu.

Bolu'da Merih Demiral'in Heykeli Dikildi! Demiral'den Teşekkür Mesajı 1

Merih Demiral’dan Teşekkür Mesajı

Milli futbolcu Melih Demiral ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bolu Halkı ve Belediye Başkanı Tanju Özcan’a teşekkür etti. Demiral, “Kıymetli Bolu halkı ve Sayın Başkanım Tanju Özcan, Kalbi ay yıldız için atan vatandaşlarımızın bir temsili olan heykel benim için hem büyük bir onur hem de güzel ülkemin bir parçası olmanın verdiği gururun en somut ifadesidir. Yansıttığı Türklük değerlerinin sonsuza kadar yaşaması umuduyla..” ifadelerini kullandı.

Bolu’da Merih Demiral’in Heykeli Dikildi! Demiral’den Teşekkür Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.