1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bodrum’da Zabıta Ekiplerinden Çevreye Kirleten Firmalara Cezai İşlem

Bodrum’da Zabıta Ekiplerinden Çevreye Kirleten Firmalara Cezai İşlem

featured
service

Bodrum’da zabıta ekipleri, çevre kirliliğine karşı denetimlerini sıkılaştırdı. Yapılan son uygulamalarda, yol kenarına gelişigüzel bırakılan çöplerden iki otobüs firması tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıta ekipleri, Yalı Çiftlik-Bodrum yolu üzerinde gerçekleştirdikleri denetim sırasında ormanlık alana atılan atıkları inceleme altına aldı. Yol kenarına bırakılan biletler, tek kullanımlık içecek kapları ve yolcu listesi gibi çeşitli atıklardan hareketle, sorumlu iki otobüs firması tespit edildi ve firmalar hakkında cezai işlem başlatıldı.

Öte yandan, Konacık Sanayi Sitesi çevresinde yapılan incelemelerde hafriyat atıklarının çevreye gelişigüzel bırakıldığı belirlendi. Zabıta ekipleri, ilgili firmayı tespit ederek, Bodrum Belediyesi Zabıta Uygulama Yönetmeliği kapsamında gerekli işlemleri yaptı.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 2024 yılı içerisinde çevreyi kirleten toplam 446 şahıs, işletme ve firmaya cezai işlem uygulandı. Bu kapsamda kesilen para cezasının toplamı 4 milyon 435 bin 932 TL olarak kaydedildi.

Bodrum’da Zabıta Ekiplerinden Çevreye Kirleten Firmalara Cezai İşlem
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.