1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bodrum’da Deniz Çöpleri İzleme Programı Kapsamında Plaj Temizliği Gerçekleştirildi

Bodrum’da Deniz Çöpleri İzleme Programı Kapsamında Plaj Temizliği Gerçekleştirildi

featured
service

TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Muğla Şubesi ve Bodrum Belediyesi’nin iş birliğiyle Avrupa Çevre Ajansı’nın “Marine Litter Watch” (MLW) Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında, 26 Eylül Perşembe günü Gerenkuyu Halk Plajı’nda plaj temizlik çalışması yapıldı. Etkinlik, deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan program çerçevesinde bu yıl aynı bölgede gerçekleştirilen dördüncü temizlik çalışması oldu.

Etkinliğe TÜRÇEV Muğla Şubesi yetkililerinin yanı sıra, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Hasan Duman, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü personelleri, Bodrum Belediyesi Saha Çözüm Ekibi, çevre otellerden yetkililer, Bodrum Saliha Veysel Oktay İlkokulu ve Yalıçiftlik Mustafa Yazıcı İlkokulu öğrencileri katılım sağladı.

1.5 Saatte 2.237 Parça Atık Toplandı

MLW etkinlik uygulama kriterleri doğrultusunda 200 metrelik kıyı şeridinde gerçekleştirilen temizlik çalışması yaklaşık 1,5 saat sürdü. Çalışma sırasında atıklar kategorize edilerek, sigara izmaritleri, cam ve plastik parçalar gibi atıklar tek tek sayıldı. Öğrencilere atıklarla ilgili bilgilendirmeler yapılırken, belirlenen alanın izlenmesi ve veri devamlılığının sağlanabilmesi amacıyla uygulama alanının koordinatları da kayıt altına alındı.

Etkinlik sonunda toplam 24,6 kilogram ağırlığında 2.237 parça atık toplandı.

Bodrum'da Deniz Çöpleri İzleme Programı Kapsamında Plaj Temizliği Gerçekleştirildi 1
Bodrum’da Deniz Çöpleri İzleme Programı Kapsamında Plaj Temizliği Gerçekleştirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.