1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bodrum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Bodrum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

featured
service

Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü, Bodrum’da büyük coşkuyla kutlanacak. Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerde, Bodrum merkez ve Turgutreis’te Cumhuriyet Bayramı heyecanı dorukta olacak.

Cumhuriyet’in 101. Yılında Bodrum’da Fener Alayı ve Konserler

Kutlamalar, 28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’te Bodrum Belediye Meydanı Atatürk Heykeli önünde gerçekleştirilecek çelenk sunma töreniyle başlayacak. 29 Ekim Salı günü ise saat 10.30’da Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde resmi kutlama programı düzenlenecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikler kapsamında 29 Ekim Salı günü saat 19.23’te Bodrum merkez ve Turgutreis’te eş zamanlı olarak fener alayları düzenlenecek. Fener alaylarının ardından gerçekleşecek konserler, Bodrum halkına unutulmaz anlar yaşatacak.

Volkan Konak Bodrum’da Sahne Alacak

Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleşecek etkinliklerde, saat 19.23’te Milta Bodrum Marina’dan başlayacak olan Fener Alayı yürüyüşü, coşkulu bir katılımla Bodrum Belediye Meydanı’na ulaşacak. Fener alayının ardından ünlü sanatçı Volkan Konak, meydanda Cumhuriyet coşkusunu Bodrum halkıyla paylaşacak.

Turgutreis’te Yaşar Rüzgarı Esecek

Turgutreis Mahallesi’nde de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı ve konser düzenlenecek. Akçaalan Düğün Salonu önünden başlayarak Turgutreis Atatürk Meydanı’na kadar sürecek olan fener alayının ardından, Türk pop müziğinin unutulmaz ismi Yaşar, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserle sahne alacak ve sevenleriyle buluşacak.

Bodrum Şehir Tiyatroları’ndan Özel Gösterim

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları, 29 Ekim Salı günü saat 20.30’da Nurol Kültür Merkezi’nde “Sevdalı Bulut” oyununu ücretsiz olarak sahneleyecek. Etkinlik, tiyatro severlere keyifli anlar yaşatacak.

Başkan Mandalinci’den Cumhuriyet Çağrısı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Cumhuriyet’in 101. yılını kutlayacakları bu özel günde tüm Bodrum halkını şanlı Türk bayraklarıyla meydanlara davet etti. Başkan Mandalinci, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, şanlı Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinin en büyük temsilidir. Özgürlük ve bağımsızlık yolunda atılan bu adım ile milletimiz, sayısız kazanımları ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde elde etmiştir. Bu büyük kazanımlar; demokratik, bağımsız ve özgür bir Türkiye’yi yaratmış ve vatan topraklarının uğruna dökülen kanların boşa gitmediğini kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.

Mandalinci, 29 Ekim’de ilk günkü heyecan ve coşkuyu yaşayacaklarını belirterek, “Meydanlarda şanlı Türk Bayrağımızla bu unutulmaz günde tüm vatandaşlarımızı, birlikte, el ele, omuz omuza olmaya davet ediyorum. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkesi ve milleti için canı pahasına savaşan tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Bodrum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.