1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bodrum Belediyesi, MedCities Kıyı Şehirleri Çalışma Grubuna Seçildi

Bodrum Belediyesi, MedCities Kıyı Şehirleri Çalışma Grubuna Seçildi

featured
service

Bodrum Belediyesi, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım atarak, MedCities Akdeniz Şehirleri Ağı Kıyı Şehirleri Çalışma Grubuna seçildi. Türkiye’den seçilen tek belediye olan Bodrum, Barselona’da gerçekleştirilen toplantıda projelerini tanıtarak uluslararası arenada dikkat çekti.

Toplantıda, Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışmalar sunuldu. Bodrum’un 2030 ve 2050 yıllarına yönelik kıyı taşkın riskleri ve bu risklerin olası etkileri detaylı bir şekilde ele alınırken, sürdürülebilir turizm yönetimi ve kaçak yapılarla mücadeledeki stratejik planlar Barselona Büyükşehir Belediyesi yetkililerine aktarıldı.

Bodrum Belediyesi, MedCities Kıyı Şehirleri Çalışma Grubuna Seçildi 1

Ayrıca Bodrum’un çevresel stratejilerini güçlendirecek iki önemli proje olan iMermaid: Çevresel Kirleticilerin Belirlenmesi ve BoostMed: Sürdürülebilir Turizm Koridorları projeleri de sunularak, uluslararası iş birlikleri için önemli fırsatlar yaratıldı. Bu projeler, Bodrum’un çevresel dayanıklılığını artırma yönündeki çalışmalarının bir parçası olarak değerlendirildi.

Bodrum Belediyesi’nin Okyanus Kentleri, Bölgeleri ve Adaları Koalisyonuna katılması için yapılan görüşmeler toplantının önemli gündem maddelerinden biriydi. Ayrıca, Barselona’da uygulanan akıllı deniz şamandıraları ve güneş enerjisi sistemlerinin Bodrum’a entegrasyonu teknik detaylarıyla tartışıldı. Bu uygulamaların Bodrum’daki çevresel projelere katkı sağlayacağı belirtildi.

Bodrum Belediyesi, Avrupa Birliği İklim Değişikliği Misyonu’nun şart imzacısı olarak, AB Okyanuslar ve Sular Misyonu Şartı’nı da imzalamak için ilk adımını attı.

Bodrum Belediyesi, MedCities Kıyı Şehirleri Çalışma Grubuna Seçildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.