1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş Başkanı Arat: “Beşiktaş Başkanına Kimse Parmak Sallayamaz”

Beşiktaş Başkanı Arat: “Beşiktaş Başkanına Kimse Parmak Sallayamaz”

featured
service

Beşiktaş JK, 2024 yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nı ICC İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda gerçekleştirdi. Kongreye siyah-beyazlı ekibin eski başkanı Ahmet Nur Çebi’nin katılması sonrası ortalık karıştı. Toplantıda konuşan Başkan Hasan Arat, “Tüzüğümüz gereği yapılması gereken devir teslim yapılmadı. Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz. Beşiktaş ağır taştır altında kalırsınız. Görevden ayrıldıktan sonra da edebimizle buralara geleceğiz.” dedi.

Beşiktaş Başkanı Arat: "Beşiktaş Başkanına Kimse Parmak Sallayamaz" 1

Toplantıya Başkan Hasan Arat, Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Divan Başkanlık Kurulu Üyeleri ve Kongre Üyeleri katıldı. Toplantının açılışını Genel Sekreter M. Kaan Şakul yaptı. Ardından Toplantı Divan Başkanlığı seçimi yapıldı ve Ahmet Akpınar Divan Başkanı olarak seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Denetim Kurulu raporları sunuldu.

“Futbolcuların adil piyasa değeri 160 milyon avro”

Genel Sekreter M. Kaan Şakul, kulübün mali durumu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Şakul, Beşiktaş’ın toplam yükümlülüklerinin 12.3 milyar lira olarak ifade edildiğini ancak net borcun 8.3 milyar lira olduğunu belirtti. Şakul, “Beşiktaş’ın borcu 12.3 milyar lira değil, yükümlülükleri 12.3 milyar lira. Yükümlülükler borçmuş gibi manipülasyon yapılıyor. Yüksek enflasyon olan ekonomide devlet enflasyon muhasebesi uygulamasını zorunlu kıldı. Devlet, “işletmenin gerçek durumunu görmem için enflasyon muhasebesi yapacaksın” dedi. 31 Mayıs itibarıyla Beşiktaş’ın net borcu 8.3 milyar liradır. Eski yönetimden bu yana net borç artışı 1.9 milyar liradır. 8 ayda 700 milyon lira bankalara ödeme yaptık. En büyük sıkıntımız banka kredisidir. Kredinin temelde doğru olduğunu söyledim ama şartları çok ağır. Kredi değişken faizle değil sabit faizle alınmalıydı. Nakit akışı sağlayamazlar deniyordu. Bugün çok şükür futbolcuların alacakları yok. Bu krediyi acilen kapatmamız lazım. 52 ile faiz ödediğimiz sürece nakit akşını sağlayamayız. Al Musrati ve Muçi’ye yatırım yaptık. Bu yatırımlarımızın arkasındayız. Ödenen paraların 7 milyon avrosu UEFA’dan geri gelmiştir. Bu yatırımları doğru kabul ediyorum. Ödemek zorunda olduğumuz vergi borcu 1.6 milyar liradır. Geldiğimizden bu yana 5.6 milyar lira nakit ödeme yaptık. Futbolcuların adil piyasa değeri 160 milyon avrodur.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Arat: "Beşiktaş Başkanına Kimse Parmak Sallayamaz" 2

“Kimsenin adamı olmayın”

Tüzük değişiklikleriyle kulübün kurumsallaşması yönünde ciddi adımlar atıldığını belirten Başkan Arat, kulübün 15 bin yeni üye kazanarak güçlendiğini ifade etti. Arat, Beşiktaş’ın miras değil, gelecek nesillere borç olduğunu ve çocukların kulübe üye yapılmasının önemine dikkat çekti. Arat, “5700 kişinin üyelikleri donduruldu. Bir kişi dahi haklı çıkmadı. Evraklarını tamamlayanlar üye oldu. Ankara’dan Kaan beye mektup ve e-mail geldi. “Ben Beşiktaşlı değilim beni üye yapmışlar. Üyeliğimi iptal edin” diyor. Beşiktaşlı olmayan insanları üye yapmaktan bıkmadınız mı? Beğenmedikleri pankart yapacak parayı nereden bulmuşlar diyerek küçümsedikleri insanlar üye oldu. Siz onların tırnağı olamazsınız. Beşiktaş’ın mallarına çökme dönemi sona ermiştir. Deplasmana gidip otelde kalma dönemi sona ermiştir. Kimsenin adamı olmayın.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Arat: "Beşiktaş Başkanına Kimse Parmak Sallayamaz" 3

Futbolda ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldık. Eski yönetim takım başarılı olursa bize pay verin demişti. Rebic, Ruiz ve Boyd için mi pay verelim?” diyen Arat, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Geçen sezon tek hedefimiz Türkiye Kupası’nı kazanmaktı. Kupayı almasaydık Gedson’un golüne sevinemeyecektik. Üç sezonda 36 oyuncu alınmış. Sezon başında 37 oyuncu yolladık. 8 oyuncu aldık. Giovanni van Bronckhorst ile iyi bir uyum içindeyiz. Takımımıza ve hocamıza güveniyoruz. Kış döneminde hocamızın talepleri doğrultusunda ihtiyaçları gidereceğiz.

Basketbolda Fibabanka ile anlaşma yaptık. Takımımız yoluna devam ediyor. Amatör branşlarımız için icra kurulları oluşturduk.

Yeni üyelik kartlarımız bir set halinde üyelerimize takdim edilmeye başladı. Kartal Yuvası iyi işler yapıyor. Kartal Yuvası’nı halka açacağız. Ciddi bir gelir elde etmeyi planlıyoruz.

Beşiktaş APP hayırlı olsun. Kasım ayının ilk haftasında lansmanı yapılacak. Bu uygulama için Apple ile anlaşmaya vardık. İlk kez bir spor kulübü kendi uygulamasından maç bileti satabilecek. Bu uygulamanın değeri 35 milyon dolar seviyesinde. İş ortaklarımızdan 3.5 milyon dolar bağış yatırımı aldık. Beşiktaşlıların desteğiyle yeni şirketimizi büyütmeye devam edeceğiz. Web sitemiz de yenileniyor. Beşiktaş Dijital TV yayına giriyor. Stüdyonun yapımını üstlenen Naci Topçuoğlu’na teşekkür ederim.

Gezi davasında 37 kişi alındı. İddianameye kopyala yapıştır şeklinde dahil edildiler. Bu insanlar; hayatlarını, işlerini, eşlerini kaybettiler. Dava devam ediyor. Biz bu davayı takip ediyoruz. Davayı açanlar ülkeye, şikayetçi olanlar kongreye giremiyor. Çarşı Beşiktaş’ın vicdanıdır. Yüce Türk adaletinin evlatlarımız için en doğru kararı vereceğine inanıyorum”

Beşiktaş’ta değişim yolculuğunun başladığını vurgulayan Arat, “Beşiktaşlıların yolu slogan değil, idealdir. Beşiktaş, Türkiye’de işleyişe yön vermiştir. Beşiktaşlılar hedefe odaklanmalıdır. Beşiktaş milli arma haline gelmektedir. Beşiktaş heyecanını yeniden yakalamıştır. Genç ve kadın üye kazanmak son derece önemlidir. Yeni nesle Beşiktaş sevgisi aşılanmalıdır. Beşiktaş doğru yoldadır.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı Arat: "Beşiktaş Başkanına Kimse Parmak Sallayamaz" 4

İbra Oylaması Sonuçları:

Yönetim Kurulu, 01.06.2023-03.12.2023 dönemi için idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edilmedi. Ancak 03.12.2023-31.05.2024 dönemi için oy çokluğuyla ibra edildi. Bu oylamanın ardından Başkan Arat, Kongre Üyelerine teşekkür ederek, Beşiktaş’a duyulan güven için şükranlarını sundu.

2024-2025 Mali Yılı Bütçesi Kabul Edildi:

Toplantıda, 01.06.2024-31.05.2025 mali yılı konsolide bütçesi de okunarak oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Beşiktaş Başkanı Arat: “Beşiktaş Başkanına Kimse Parmak Sallayamaz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.