1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Başkentte Yürüyen Merdivenlere Kasıtlı Zarar Verenlere Yasal Takip Başladı

Başkentte Yürüyen Merdivenlere Kasıtlı Zarar Verenlere Yasal Takip Başladı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, metro hatları ile alt ve üst geçitlerde hizmet veren yürüyen merdiven, asansör ve engelli platformlarında artan arıza ihbarları üzerine bir dizi önlem almaya başladı. Yapılan incelemeler sonucunda, bu ünitelerin büyük bir kısmının vatandaşlar tarafından kasıtlı olarak acil durdurma butonlarına basılması sonucu durduğu tespit edildi. Belediye yetkilileri, bu tarz kasıtlı müdahalelerde bulunan vatandaşlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Ankara genelinde hizmet veren yürüyen merdiven, asansör ve engelli platformlarının bakım ve onarımını düzenli olarak gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, gelen ihbarların artmasının ardından Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi.

SCADA Sistemi ile 24 Saat İzleme

SCADA sistemi ile 24 saat boyunca izlenen bu ünitelerde yapılan incelemelerde, özellikle vatandaşların acil durdurma butonuna basarak ünitelerin çalışmasını durdurdukları ortaya çıktı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım Onarım Şube Müdürlüğü Mekanik İşler Şefi Mesut Orhan Yağmur, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Arızalı olarak vatandaşlarımızın ihbar ettiği yürüyen merdivenlerle ilgili sıkça karşılaştığımız bir durum ise; kötü niyetli vatandaşların acil durdurma butonuna basması neticesinde ünitenin durdurulmasıdır. Durdurulan ünitelerin tekrar çalıştırılması süresinde vatandaşlar mağdur edilmektedir. İlgili birimlerimiz tarafından bunların tespiti yapılmakta olup, bu davranışlarda olan vatandaşlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.”

Arıza Bildirim Hattı ve Başkent 153 Hattı Devrede

Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, kamuya hizmet eden yürüyen merdivenler, asansörler ve engelli platformlarıyla ilgili 24 saat hizmet veren 0534 010 19 17 numaralı arıza hattına ve Başkent 153’e gelen şikâyetlere anında müdahale ediyor.

Başkentte Yürüyen Merdivenlere Kasıtlı Zarar Verenlere Yasal Takip Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.