1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Başkentin Yeni İtfaiye İstasyonlarında Çalışmalar Devam Ediyor

Başkentin Yeni İtfaiye İstasyonlarında Çalışmalar Devam Ediyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde itfaiye hizmetlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde sunmak amacıyla önemli bir adım atıyor. İtfaiye filosunu genişleten ve personel sayısını artıran Ankara İtfaiyesi, aynı zamanda yeni ve modern istasyonların inşasına da hız kesmeden devam ediyor.

48 Modern İstasyon, 3 Yeni İstasyon Yolda

Ankara genelinde toplamda 48 modern itfaiye istasyonu bulunan Ankara İtfaiyesi, bu sayıyı daha da artırarak 2024 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanan Sincan Temelli, Yenimahalle Yakacık ve Çamlıdere’de üç yeni itfaiye istasyonu ile hizmet ağını genişletiyor. Bu yeni istasyonların faaliyete geçmesiyle Ankara genelindeki istasyon sayısı 51’e ulaşacak.

Başkentlilerin Can Güvenliği Öncelikli

Ankara’nın artan nüfusu ve yeni yerleşim alanlarının güvenliğini sağlama amacıyla harekete geçen Ankara İtfaiyesi, sadece mevcut istasyonlarını yenilemekle kalmıyor, aynı zamanda kentin dört bir yanında yeni istasyonlar kuruyor. Pursaklar, Kalecik, Bala, Güdül, Mamak Natoyolu, Etimesgut Eryaman, Altındağ Karapürçek ve Nallıhan Çayırhan’da toplam 8 yeni istasyonun inşasına başlandı.

Bu modern binalarda itfaiye ekiplerinin 7/24 hizmet verebilmesi için gerekli tüm imkanlar düşünülmüş durumda. Yemekhane, santral odası, yatakhaneler, soyunma odaları gibi temel ihtiyaçların yanı sıra itfaiyecilerin boş vakitlerini verimli şekilde değerlendirebilecekleri sportif alanlar da yer alıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen inşaat çalışmaları hızla devam ederken, yeni istasyonlar Başkentlilerin can ve mal güvenliğini sağlamada kritik bir rol oynayacak.

Başkentin Yeni İtfaiye İstasyonlarında Çalışmalar Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.