1. Haberler
  2. Yerel
  3. Başkan Uysal ilan etti: “Bambus plajı Antalya’nın”

Başkan Uysal ilan etti: “Bambus plajı Antalya’nın”

featured
service

ANTALYA (İGFA) – Antalya’nın tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan Erenkuş mevkiinde bulunan Bambus Plajı, uzun süren hukuki mücadelelerin ardından halkın kullanımına açılıyor. Plaj, geçtiğimiz yıllarda kaçak inşaatlar ve ruhsatsız yapılar gibi sorunlarla gündeme gelmişti.

Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı yıkım çalışmalarının ardından plajın halka açılması için yapılan başvurular sonuçsuz kalmıştı. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, plajı 2022 yılında ihaleye çıkardı ve Muratpaşa Belediyesi’nin şirketi Falez AŞ en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandı. Ancak belediye, ihale şartnamesinin Kıyı Kanunu’na aykırı olduğunu iddia ederek ihalenin iptali için dava açtı ve Ankara 6. İdare Mahkemesi, ihaleyi iptal etti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen mavi bayrak töreninin ardından Bambus Koyu’nda incelemelerde bulundu ve plajın halka açılacağını duyurdu. Uysal, konuşmasında şunları belirtti:

“İhale iptal edildiği için şu an kıyıları halka açık tutma yükümlülüğümüz nedeniyle 30 yıl aradan sonra ilk kez kamu olarak Bambus plajına girmiş durumdayız. Burayı bir haftalık belki 10 günlük bir hazırlıktan sonra basit büfe hizmeti vererek halkımıza açacağız. Bakanlığın yeniden ihale etmemesini diliyoruz. Eğer ihale ederlerse hem yasalara uyacağız hem de uygun olmayan idari tavırlara karşı hukuk yoluyla mücadele edeceğiz. Makul bir denge içinde yerel yönetimlerce halka açık tutulması Türkiye’nin, toplumun, devletimizin, milletimizin menfaatinedir. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 30 yıl aradan sonra ilk kez Bambus’ta kamu idaresi olarak bulunuyor olmaktan, yerel yönetim olarak bulunuyor olmaktan, burayı koordine ediyor olmaktan mutluyuz, hayırlı olsun.”

Bambus Plajı’nın tekrar halka açılmasıyla birlikte, Antalya’nın doğal güzelliklerinden biri daha yerel halk ve turistlerin kullanımına sunulmuş olacak.

Başkan Uysal ilan etti: “Bambus plajı Antalya’nın”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.