1. Haberler
  2. İzmir
  3. Başkan Tugay, Orman Yangınları Hakkında Konuştu: “Kimseden İzin Almayacağız”

Başkan Tugay, Orman Yangınları Hakkında Konuştu: “Kimseden İzin Almayacağız”

featured
service

Karşıyaka Belediyesi’nin Fidan Dikim Şenliği’ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaşanan yangınlardaki ihmallere dikkat çekti. Tugay, “Sorumlu olan belediye itfaiyesi değil ama artık orman yangınına da müdahale edecek araçlar alıyoruz. Daha fazla itfaiye aracı, daha fazla itfaiye personeli, daha fazla gözlem istasyonu olacak. Biz artık kimseden izin de almayacağız.” dedi.

Etkinlikte konuşan Başkan Tugay, orman yangınlarının kader olmadığını ifade ederek İzmir İtfaiyesi’nin kapasitesinin artırılacağını söyledi. Yangında yaşanan ihmallere de dikkat çeken Tugay, “Herhangi bir yerde bir yangın olduğunda dağ, tepe, orman bayır, ne olursa olsun daha fazla personel ve araçla müdahale edeceğiz. Bunu söylerken üzülüyorum. Orman yangınını Orman Bölge Müdürlüğü söndürecek, havadan araçlar söndürecek. Bunlar bizim kurumlarımız. Gözümüzün önünde yangın devam ederken kriz masasında bulunan arkadaşlarımız aracılığıyla buraya havadan müdahale edilsin dedik. Yangın büyüyecek dedik. O yangın buraya geldi, buradaki ağaçları yaktı. TOKİ konutlarına sıçradı, bir apartmanın çatısına sıçradı. Gündüz o müdahaleler yapılmış olsaydı, bu ağaçlar bugün burada yaşıyor olacaktı” dedi.

Başkan Tugay, Orman Yangınları Hakkında Konuştu: "Kimseden İzin Almayacağız" 1

“Haksızlığa boyun eğmeden Türkiye’yi bir yerlere getireceğiz”

Yaşanan bu tür haksızlıkların içlerini acıttığını ifade eden Tugay, “Neden bizim akciğerimiz olan bu ormanı söndürürken bir zafiyet yaşadık, bir türlü kabullenemiyoruz.” sözleriyle tepkisini dile getirdi. “Ben ve arkadaşlarım sizlerle beraber bu yanlışlarla mücadele etmek için buradayız.” diyen Tugay, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Biz bu topraklara da, ağaçlara da, ormana da, bu şehre de, bu ülkeye de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sahip çıkacağız, üzerimize düşeni yapacağız. Size söz veriyorum bu ormanları yeşerteceğiz. Namus sözü veriyorum, hepimizi çok üzen o Körfez kirliliğini en kısa zamanda düzelteceğiz. Hiçbir konuda ne ben ne sizler başımızı öne eğeceğiz. İzmir’i kimse asla aşağılayamayacak. İzmir bu ülkenin aydınlık şehridir. İzmir’in insanları bu ülkenin örnek insanlarıdır. Bunu hep beraber göstereceğiz. Bunlar içi boş laflar değildir. Biz gururlu ve onurlu insanlar olarak haksızlığa boyun eğmeden Türkiye’yi bir yerlere getireceğiz.” 

Başkan Tugay, Orman Yangınları Hakkında Konuştu: “Kimseden İzin Almayacağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.