1. Haberler
  2. İzmir
  3. Başkan Tugay muhtarlarla buluştu

Başkan Tugay muhtarlarla buluştu

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında kentteki bin 296 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Fuar İzmir’de düzenlenen etkinlikte, 52 yıldır görev yapan 85 yaşındaki Şerafettin Yeşilçayır gibi tecrübeli isimlerden 28 yaşındaki Jale Altınova gibi genç muhtarlar buluştu. Programda, uzun yıllar kesintisiz görev yapan altı muhtara da plaket verildi.

“Muhtarlarımız Halkın Gözüdür, Kulağıdır”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, etkinlikte yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin yapı taşları ve halkın sesi olduğunu belirtti. İzmir’de görev yapan bin 296 muhtar ile birlikte çalışmanın gururunu yaşadığını ifade eden Tugay, “Ne mutlu sizleri bir arada görmek. Muhtarlarımız halkın gözü, kulağı, belediyelerin kılavuzudur. Aynı zamanda demokrasinin de yapı taşlarıdır. Kentimizin en küçük birimleri olan mahallelerimizi, köylerimizi, sokak sokak, hane hane, bütün ihtiyaç ve sorunları ile sizler biliyorsunuz. Gün geliyor mahalle halkının sağlık sorunları ile ilgileniyorsunuz. Gün geliyor okul malzemeleri olmayan öğrencilerin masraflarını üstleniyorsunuz. Sizler yardımcı oluyorsunuz. Herkesin her türlü derdine çare olmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Programda, İzmir’in en genç muhtarı unvanına sahip olan 28 yaşındaki Çiğli Esentepe Mahallesi Muhtarı Jale Altınova ile 85 yaşındaki Seferihisar Mersinalanı Mahallesi Muhtarı Şerafettin Yeşilçayır sahneye çıktı. Yeşilçayır, 52 yıldır yorulmadan mahalle halkına hizmet ettiğini belirterek, “Mahallemiz ve ilçemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Mahalle sakinleri ve şahsım adına bizlere verdiği desteklerden dolayı Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum” dedi. Altınova ise, “Mahalle muhtarları, seçildikleri yerlerin güvenini kazanmış, dürüst ve çalışkan insanlardır. Muhtarlar, halkın dertlerini dinleyen, onlara tercüman olan kişilerdir. Halkın taleplerini, üst makamlara bildirmekle görevliyiz. O nedenle muhtarlar, iletişimin en önemli unsurlardır” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay muhtarlarla buluştu 1

Uzun Yıllar Görev Yapan Muhtarlara Plaket

Etkinlikte, İzmir’de kesintisiz olarak 8-9 ve 10 dönem muhtarlık yapmış isimlere de plaket verildi. 10 dönem boyunca Konak Hilal Mahallesi Muhtarlığı görevini sürdüren Ali Pekgökçen, 9 dönem muhtarlık yapan Dikili Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Ali Koldagüç, Dikili Nebiler Mahallesi Muhtarı Safa Eşit ve Tire Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Sağ, ayrıca 8 dönem muhtarlık yapan Bergama Çakırlar Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Menek ile Ödemiş Üçkonak Mahallesi Muhtarı Mevlüt Topuz plaketlerini Başkan Tugay’ın elinden aldı.

Başkan Tugay muhtarlarla buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.