1. Haberler
  2. İzmir
  3. Başkan Tugay: “İzmir ile Selanik arasında deniz ve hava ulaşımı için çalışacağız”

Başkan Tugay: “İzmir ile Selanik arasında deniz ve hava ulaşımı için çalışacağız”

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir ve Selanik arasında ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla Yunanistan’ın Selanik kentine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Programına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ederek başlayan Başkan Dr. Tugay, Selanik Belediye Başkanı Stelios Angeloudis ve Selanik Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya gelerek, iki şehir arasındaki iş birliğini güçlendirmek için önemli adımlar attı.

Ziyareti sırasında Başkan Dr. Tugay’a, eşi Öznur Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya da eşlik etti. İlk olarak Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik ile Atatürk Evi’ni ziyaret eden Tugay, ardından Selanik Belediyesi’nde Stelios Angeloudis ile görüştü. Görüşmelerde lojistik, akıllı şehir çözümleri, deniz ve hava ulaşımının geliştirilmesi gibi önemli konular ele alındı.

Deniz ve Hava Ulaşımı Geliştirilecek

Başkan Dr. Tugay, Selanik ziyaretinin İzmir-Selanik ilişkileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti: “Tarihi bağlarımız güçlü. Atatürk’ün burada doğması, kökenleri Selanik’e dayanan birçok insanın şehrimizde yaşaması bu kenti daha da özel kılıyor. İzmir ile Selanik arasında güçlü ilişkiler geliştirmeyi düşünerek geldik. Deniz seferleri ve uçak seferleri için çalışacağız. Atatürk’ün doğduğu evi Türkiye’den bu sene 400 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini öğrendik. Bu nedenle vatandaşlarımızın yolculuklarını kolaylaştırmayı çok isteriz. Ege Bölgesi’ndeki insanların Selanik’i ziyaret etmesi için çalışacağız. Eminim çok fazla Türk buraya gelmek isteyecektir, yeter ki doğrudan uçuş olsun.”

Selanik Belediye Başkanı Stelios Angeloudis ise iki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. “Burada olduğunuz için çok mutluyum. İki şehrin ileride yapabileceği güzel girişimler için çok iyi bir adım. Şehir diplomasisine çok inanıyorum ve gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Selanik’in üç yoldan büyümesini öngörüyorum. Lojistik, akıllı şehir ve turizm. Bunların üzerine eğilebiliriz” dedi. Angeloudis ayrıca, deniz ticaretini geliştirmek amacıyla Ro-ro seferlerinin başlatılması gerektiğini vurguladı.

İzmir, Ticaret ve Lojistik Merkezi Olma Yolunda

Selanik Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, İzmir ile Selanik arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusu masaya yatırıldı. Başkan Dr. Tugay, İzmir’in ticaret ve lojistik açısından önemli bir merkez olduğuna değinerek şunları söyledi: “İzmir bir ticaret şehri, limanlarıyla önemli bir lojistik merkezi. Her geçen gün daha güçlü hale geliyor, sürekli gelişiyor. Selanik ile bağların güçlenmesi için çalışacağız. Ticari ilişkileri geliştirebileceğimiz alanları tespit etmek üzere ön çalışmalar yapmalıyız. Ticari heyetleri buluşturarak buna ev sahipliği yapabiliriz.”

Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Emmanuel Vlachogiannis ise daha önce düşük talep ve yüksek maliyet nedeniyle durdurulan Selanik-İzmir deniz hattı hakkında bilgi verdi. Vlachogiannis, “Ticaret amacıyla küçük bir gemiyle haftada iki gün ulaşım sağlanabilir” diyerek, bu hattın yeniden canlandırılması için yapılabilecek çalışmalara dair önerilerini paylaştı.

Başkan Tugay: “İzmir ile Selanik arasında deniz ve hava ulaşımı için çalışacağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.