1. Haberler
  2. Yerel
  3. Başkan Tugay Efe-Zeybek Buluşması’nda İzmir’in Kurtuluş Coşkusunu Paylaştı

Başkan Tugay Efe-Zeybek Buluşması’nda İzmir’in Kurtuluş Coşkusunu Paylaştı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 74 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Efe-Zeybek Buluşması’na katıldı. Kemeraltı İkinci Beyler Sokağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Başkan Tugay Zeybek gösterisini ilgiyle izledi ve duygularını, “Hep birlikte, bu güzel bayramı kutlayalım. Size baktıkça manevi olarak güç alıyorum” sözleriyle dile getirdi.

Başkan Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile birlikte katıldığı törende, tarihi Kemeraltı çarşısında efe kültürünün sembolü haline gelen Hür Efe antika mağazasının önünde gerçekleştirilen zeybek gösterisini izledi. İzmir’in bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahip olan efe kültürü, bu özel günde yine büyük bir coşkuyla kutlandı.

“Bizim için tarihi önemi yüksek”

Efe-Zeybek Buluşması’nın ev sahibi Cem Üsküp, babası merhum Şeref Üsküp’ün başlattığı bu etkinliğin önemine vurgu yaparak, “Yıllar önce Milli Mücadeleye katılmış efe ve gaziler, gelip bu sokağı şereflendiriyor. Bu etkinliğin bizim için tarihi önemi yüksek. Biz İzmir’deki tek sivil kutlamayız. Hiçbir siyasi anlayışı olmayan, kalplerinde Mustafa Kemal Atatürk sevgisi, İzmirlilik ruhunu taşıyan ve yüreklerinde efe coşkusu, efe yüreği taşıyan tüm dostlar toplanıyoruz” dedi. Üsküp, bu geleneği uzun yıllar boyunca sürdüreceklerini belirterek, İzmirlilere teşekkür etti.

Tugay, Esnafla Bir Araya Geldi

Efe-Zeybek Buluşması’nın ardından Kemeraltı sokaklarında esnafı ziyaret eden Başkan Tugay, esnaf ve yurttaşların taleplerini dinledi. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım’ı da ziyaret eden Tugay, İzmir’in tarihi ve kültürel dokusunu koruma konusunda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Tugay Efe-Zeybek Buluşması’nda İzmir’in Kurtuluş Coşkusunu Paylaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.