1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Başkan Hüseyin Can Güner, “Bir Cumhuriyet Şarkısı”nın Ankara Galasına Katıldı

Başkan Hüseyin Can Güner, “Bir Cumhuriyet Şarkısı”nın Ankara Galasına Katıldı

featured
service

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Türkiye’nin ilk operası ve Cumhuriyet’in modernleşme sürecinin simge yapıtlarından biri olan “Özsoy” operasının sahnelenme hikayesini anlatan “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminin Ankara galasına katıldı. Ankara Resim Heykel Müzesi’nin Türk Ocağı Sahnesi’nde gerçekleşen galada, 1934 yılında sahnelenen “Özsoy” operası yeniden sanatseverlerin gündemine taşındı.

Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı filmin galasına, Başkan Güner’in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Atatürk’ün manevi kızı Özden Toker, CHP eski milletvekili Gülsün Bilgehan, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ve çok sayıda sanatsever katıldı. Başkan Güner, filmi eşi Bahar Karakaş Güner ile birlikte izledi.

Başkan Hüseyin Can Güner, "Bir Cumhuriyet Şarkısı"nın Ankara Galasına Katıldı 1

Gala sonrası yaptığı konuşmada Başkan Güner, şunları söyledi:

“İlk Türk Operası Özsoy’un öyküsünü anlatan ‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ filmini Özsoy Operası’nın 90 yıl önce ilk kez sahnelendiği dönemin Halkevi Binası, günümüzün Resim ve Heykel Müzesi salonunda filmin değerli oyuncuları ve Ankaralı sanatseverlerle birlikte izledik. Bu güzel yapıt için emek veren ve bizleri o salonda 90 yıl önceye götüren tüm sanatçılarımıza, BKM’ye ve Türkiye İş Bankası’na teşekkür ediyorum. İyi ki Cumhuriyet, İyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk!” dedi.

Film, Atatürk’ün direktifleriyle Ahmet Adnan Saygun tarafından İran Şahı’nın onuruna bestelenen “Özsoy” operasının perde arkasındaki süreci ve dönemin kültür dünyasını konu alıyor. Yapımda, Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet Rıfat Şungar, Birce Akalay, Melis Sezen gibi ünlü oyuncular rol alıyor.

25 Ekim’de Vizyonda Olacak

Bir buçuk yıllık hazırlık sürecinin ardından Ankara’da sekiz haftada çekilen ve Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla hayata geçirilen film, 25 Ekim’de vizyona girecek.

Başkan Hüseyin Can Güner, “Bir Cumhuriyet Şarkısı”nın Ankara Galasına Katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.