1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Başkan Fethi Yaşar “Okutan Ankara” Projesi’nin İkinci Yıl Kutlamalarına Katıldı

Başkan Fethi Yaşar “Okutan Ankara” Projesi’nin İkinci Yıl Kutlamalarına Katıldı

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara halkının ortaklaşa gerçekleştirdiği “Okutan Ankara” projesinin ikinci yıl kutlamalarına katıldı. Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlanan projenin kutlamaları, Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi. Programa Başkan Yaşar’ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, ilçe belediye başkanları, TEV yetkilileri, iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitim Düzelmezse Türkiye Düzelmez

Programda bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’de eğitim sisteminin ciddi sorunlar yaşadığını vurguladı. Yaşar, “Türkiye’de her şeyin bozulduğu gibi eğitim de içler acısı durumdadır. Belediye başkanı olarak gittiğim her yerde sokaktaki vatandaş, öğrenci, veli her yurttaşımızın eğitim sisteminden şikayet ettiğine üzülerek şahit oluyorum. Yaşadığımız dönemde devlet okulları ikinci sınıf eğitim yuvaları haline geldi. Belediyeler olmasa okulların temizliği dahi yapılamaz duruma gelinmiştir. Yenimahalle Belediyesi olarak her sene devlet okullarına destek olmak için milyonlarca lirayı bütçemizden ayırıyoruz. Eğitim düzelmezse Türkiye düzelmez diyoruz” dedi.

Eğitim İçin Dayanışma Şart

Yenimahalle’de eğitime destek olmak amacıyla gerçekleştirilen projelerden de bahseden Yaşar, kreşlerden destek eğitim merkezlerine kadar birçok alanda yapılan çalışmaları anlattı. Yaşar, “Okul öncesi eğitime büyük önem veriyor, kreşler açıyoruz. Açtığımız kreşlerde 3 bin 200 yavrumuz çağdaş ve kaliteli eğitim alıyor. Bin 100 atanamayan öğretmenimize bu açtığımız eğitim yuvaları sayesinde istihdam sağlıyoruz. Bunun yanında lise ve üniversite sınavlarına hazırlık için açtığımız Destek Eğitim Merkezleri’nde 5 bin çocuğumuzu sınavlara ücretsiz olarak hazırlıyoruz” diye konuştu.

Yaşar ayrıca, TEV ile imzaladıkları protokol kapsamında hayata geçirdikleri kız öğrenci yurdunun da yakında hizmete açılacağını belirtti.

Tekbaş: “Kız Çocukları Okusun İstiyoruz”

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise konuşmasında, eğitime verdikleri destekten ötürü katılımcılara ve bağışçılara teşekkür etti. Tekbaş, “TEV bir süreden beri birçok belediye ile okutan belediyeler, ilçeler gibi projeleri yürütüyor. Başarılı olan projelerimizden biri de ‘Okutan Ankara’ projesidir. Bu proje, sizin sayenizde gençlere fırsat eşitliği anlamında burs verilmesine imkan sağlıyor. Yakın zamanda açacağımız Yenimahalle’de kız öğrenci yurdumuz var. Pozitif ayrımcılık yapıyoruz, kızlarımızın okumasına büyük önem veriyoruz. Eğitim herkesin hakkıdır diyoruz” dedi.

Başkan Fethi Yaşar “Okutan Ankara” Projesi’nin İkinci Yıl Kutlamalarına Katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.