1. Haberler
  2. Yerel
  3. Başkan Deviren: “Köy Hayatını Sürdüremezsek, Tarlalarımızı Yabancılar Sürecek”

Başkan Deviren: “Köy Hayatını Sürdüremezsek, Tarlalarımızı Yabancılar Sürecek”

service

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Başkan Mahallede” sloganıyla sürdürdüğü kırsal mahalle ziyaretlerine Kurtul’da devam etti. Programa, Başkan Deviren’in yanı sıra başkan yardımcıları Arzu Karataş ve Durmuş Uslu, belediye meclis üyeleri, CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri ile daire müdürleri de katıldı.

Programda konuşan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, köylerde genç nüfusun tutulmasının önemine dikkat çekerek, “Köy hayatını sürdüremezsek tarlalarımızı yabancılar sürecek. Bunu yapamazsak bir nesil sonra tarlalarımızı dilini anlamadığımız yabancılar sürecek.” uyarısında bulundu.

Başkan Deviren: “Köy Hayatını Sürdüremezsek, Tarlalarımızı Yabancılar Sürecek” 1

Deviren, gençleri köy hayatına bağlı tutmak için belediye olarak çeşitli adımlar attıklarını belirtti. “Bu nedenle köylerde sosyal hayatı zenginleştirmek, futbol sahası gibi alanlar oluşturmak ve gençlere destek olmak belediyemizin öncelikleri arasında yer alıyor” diyen Deviren, köylerin geleceği için Büyükşehir Belediyesi ile uzun vadeli planlamalar yaptıklarını kaydetti. Başkan, bu planların 50 ila 100 yıllık süreçleri kapsaması gerektiğini belirterek köylerin dış görünümünü iyileştirmek ve köy ürünlerinin satılabileceği alanlar oluşturmak için de çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Başkan Deviren: “Köy Hayatını Sürdüremezsek, Tarlalarımızı Yabancılar Sürecek” 2

Köylerde yaşanan su ve doğalgaz sorunlarına da değinen Başkan Deviren, bu sorunların çözümü için Devlet Su İşleri ve ilgili kurumlarla işbirliği yapılacağını belirtti. Doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgi veren Deviren, bazı köylerin 2025 yatırım planına alındığını müjdeledi.

Başkan Deviren: “Köy Hayatını Sürdüremezsek, Tarlalarımızı Yabancılar Sürecek”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.