1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Başkan Beşikçioğlu, Sincan Hayvancılık Bölgesini Ziyaret Etti

Başkan Beşikçioğlu, Sincan Hayvancılık Bölgesini Ziyaret Etti

featured
service

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Taylan Özgüven ile birlikte Sincan Hayvancılık Bölgesini gezerek tesis ve üretim hakkında bilgi aldı. Hayvancılık Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Mermer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Beşikçioğlu ve Yardımcısı Özgüven’e yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sundu.

Sincan Hayvancılık Parselasyon Alanlarında Yatırımcıya Sağlanan Kolaylıktan, Pazarlamaya Uzanan Sohbet

Hayvancılık Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Mermer, bölgeyi ziyarete gelen Başkan Beşikçioğlu ve Başkan Yardımcısı Özgüven’i tesisi gezdirerek, Ankara ilinin et konusunda önemli bir pazar olduğunun altını çizdi. Mermer, “Ankara et konusunda ciddi bir pazar olduğu için ürünlerimizin pazarlanması konusunda herhangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Tesisimiz, Türkiye’nin en başarılı hayvancılık bölgelerinden biridir. Hayvancılıkla ilgilenen yeni yatırımcılar için bu tarz bölgelerin oluşturulması, bu sektörün canlılık kazanması açısından oldukça önemlidir. Bu bölgenin kurulumunda ortaklarımız ile birlikte tüm çalışmaları ince ince hesaplayarak güvenlik, kantar, dezenfekte, yem dağıtma, gübre toplama, taşıma, ekim biçim makineleri, atıklardan elektrik üretimi, sevk, idare ve bakım hizmetleri gibi birçok faaliyeti birlikte yürütüyoruz” dedi.

Başkan’dan İstihdamı Geliştirmeye Yönelik Önemli Adım

Ziyaret sonrasında konuşan Başkan Beşikçioğlu, bu uygulamayı küçükbaş hayvancılık modeli üzerinden Etimesgut’ta hayata geçireceklerini belirtti. Beşikçioğlu, “Hayvancılık, kırsal refahın gelişmesine ve genel ekonomiye önemli katkılarda bulunmaktadır. Görüyorum ki; ziyarette bulunduğumuz tesis de ihtiyaç duyduğu ürünleri civar köylerden temin ederek orada yaşamakta olan köylülerimize güzel bir fayda sağlamıştır. Özellikle köy halkını kalkındırmak ve istihdamı genişletmek adına hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla güzel adımlar atacağız. Hayvancılık, özellikle tarımsal ve yem sanayi başta olmak üzere et ve süt mamulleri, dericilik ve tekstil, veteriner ilaçları vb. bileşenleri katma değer yaratmaktadır. Özellikle hayvansal proteinlerin ucuz ve erişilebilir bir şekilde tedarik edilerek istihdam yaratma düşüncesi ile vatandaşlarımız için benzer bir modeli hayata geçirerek daha pek çok sektöre etki edeceğimize inanıyorum. Sincan Hayvancılık alanı insanımıza sunduğu katkılar ve gerçekleştirdiği üretim faaliyetleri ile örnek bir tesis olmuştur. Etimesgut Belediyesi olarak yetkilerimiz dahilinde elimizden gelen desteği sağlayacağımızı belirterek bu incelemelerde bize eşlik eden Hayvancılık Organize Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mermer’e teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Başkan Beşikçioğlu, Sincan Hayvancılık Bölgesini Ziyaret Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.