1. Haberler
  2. Yerel
  3. Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

featured
service

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlen etkinliklerle kutlandı. Fener alayıyla başlayan gece şair ve yazar Sunay Akın’ın şiir dinletisiyle devam etti.

Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı 1

6 Eylül kurtuluş etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen fener alayı, Şeyh Lütfullah Camii önünden başladı. Türk bayrakları ve meşalelerle Kuvayi Milliye Meydanı’na kadar yürüyen vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde şehri baştan sona aydınlattı. Binlerce Balıkesirli, ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürürken, tarihi kent adeta kurtuluş mücadelesinin ruhunu yeniden yaşadı. Şehrin sokakları ay yıldızlı bayraklarla aydınlanırken, etkinlik Kuvayi Milliye Meydanı’nda son buldu.

Fener alayının ardından şair ve yazar Sunay Akın’ın şiir dinletisiyle vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı 2

Sunay Akın: “Atatürk’ün dediği gibi, asil bir milletiz”

Etkinlikte konuşma yapan Sunay Akın, Balıkesir’in tarihi ve coğrafyasıyla dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu belirterek, “Balıkesir’in sahip olduğu coğrafi zenginlik, dünyadaki ülkelerin yarısında yok. Bu yüzden burada olmak, Kuvayi Milliye’nin şehrinde, Kurtuluş Savaşı’mızın en büyük direnişlerinin yaşandığı bu güzel kentte olmak benim için büyük bir onur. Bayramlarımız, kutlamalarımız yeniden Balıkesir’de insanların bir araya geldiği, mutluluk içinde yaşadığı günlere döndü. Bizim kumaşımız çok güzel. Atatürk’ün dediği gibi, asil bir milletiz. Ben bütün Balıkesirlilere çok teşekkür ediyorum. Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir. Hissi senetlerimiz Balıkesir’de yeniden değer kazanmaya başladı,” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’in Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.