1. Haberler
  2. Yerel
  3. Balıkesir’de Elektrikli Otobüs Dönemi… Başkan Akın Direksiyon Başında

Balıkesir’de Elektrikli Otobüs Dönemi… Başkan Akın Direksiyon Başında

featured
service

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin çevresel etkilerini azaltmak ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla elektrikli otobüsleri kente kazandırmaya hazırlanıyor.

Balıkesir’de Elektrikli Otobüs Dönemi... Başkan Akın Direksiyon Başında 1

Piyasa araştırmaları sonucunda Balıkesir’e test sürüşü için davet edilen 12 metrelik elektrikli otobüs ile deneme sürüşü gerçekleştiren Başkan Ahmet Akın, Milli Kuvvetler Caddesi’nden Kızılay Caddesi’ne kadar aracı bizzat kullanarak halkı selamladı.

Balıkesir’de Elektrikli Otobüs Dönemi... Başkan Akın Direksiyon Başında 2

Dünyanın gelişmiş kentlerinde olduğu gibi toplu taşımada fosil yakıt kullanımını en aza indirmeyi amaçlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda elektrikli araçları hizmete alarak sürdürülebilir ulaşım çözümleri üretmeyi planlıyor. Test için gelen elektrikli otobüs, gün içerisinde belirli hatlarda yolcu kabul edilmeden boş olarak çalıştırılarak denemeler sürdürülüyor. Balıkesir sokaklarında test edilecek diğer araçlarla birlikte, uygun olan modellerin şehrin ulaşım filosuna katılması hedefleniyor.

Balıkesir’de Elektrikli Otobüs Dönemi… Başkan Akın Direksiyon Başında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.