1. Haberler
  2. Yerel
  3. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na Katıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na Katıldı

featured
service

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki sürdürülebilir gıda sistemlerini geliştirmek amacıyla kurulan ve 200’den fazla şehrin imzaladığı Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na (MUFPP) katıldı. Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala’nın liderliğinde 2015 yılında başlatılan ve 46 şehirden oluşan bir grubun iş birliğiyle içeriği belirlenen MUFPP, herkese sağlıklı ve erişilebilir gıda sağlamak için çalışma yürütüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na Katıldı 1

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 21 Ağustos’ta başvurusunu gerçekleştirdiği ve 5 Ekim’de onay aldığı protokol ile dünya genelindeki birçok şehre katılarak gıda israfını önlemek, biyoçeşitliliği korumak ve sağlıklı gıda erişimini sağlamak için çalışacak.

MUFPP, sürdürülebilir gıda sistemleri oluşturmak ve gıda israfını en aza indirmek amacıyla şehirlerin üzerine düşen taahhütleri kapsıyor. Bu taahhütler arasında sağlıklı, uygun fiyatlı ve çeşitli gıdaların erişilebilir hale getirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik politikaların hayata geçirilmesi bulunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de bu taahhütlere uyarak, hem yerel hem de uluslararası düzeyde örnek projelerle gıda politikalarını geliştirecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na Katıldı 2

Belediye ayrıca, MUFPP ile birlikte onarıcı tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılmasını da hedefliyor. Toprak sağlığını gözeterek sürdürülebilir tarımsal üretim yöntemleri geliştiren onarıcı tarım, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikleri arasında yer alıyor. Bu sayede, toprak verimliliği artırılarak daha besleyici ve güvenli gıdaların üretimi sağlanacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’na Katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.