1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Bala Süleymanlı Barajı’nda Sona Yaklaşılıyor

Bala Süleymanlı Barajı’nda Sona Yaklaşılıyor

featured
service

Ankara Bala Süleymanlı Barajı için geri sayım başladı. Gövde dolgusu imalatlarının tamamlandığı projede %97 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Süleymanlı Barajı’nda sona yaklaşıldığını belirterek, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.

Süleymanlı Barajı’nda şu anda gövde dolgusunun tamamlandığını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Ulaşım yolları, derivasyon tüneli, dolusavak kazıları, memba batardosu ile geçirimsizlik perdesi imalatlarını tamamladık. Süleymanlı Barajı Önyüz beton dökme çalışmaları aralıksız 24 saat, gece gündüz devam etmektedir. Projeyi en kısa sürede bitirmek için zamanla yarışıyoruz.” diye konuştu.

Bala Süleymanlı Barajı'nda Sona Yaklaşılıyor 1

Ankaralı Üreticilere Yılda 11 Milyon Lira Ek Gelir

5,870 dekar araziye can suyu verecek Süleymanlı Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 5,870 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak Ankaralı üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 11,74 milyon lira daha fazla kazanacak” dedi.

3,56 Milyon m³ Su Depolayacak

Temelden yüksekliği 40 metre olarak projelendirilen Süleymanlı Barajı’nın gövdesi, ön yüzü beton kaplı kum çakıl dolgu tipinde tasarlandı. 3,56 milyon m³ depolama hacmine sahip olacak baraj, 5,870 dekar araziye can suyu verecek. DSİ, tarımda verimliliği artıracak bu projeyi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunmayı hedefliyor.

Bala Süleymanlı Barajı’nda Sona Yaklaşılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.