1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 Düzensiz Göçmen Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini vurguladı. “Hiçbir düzensizliğe müsade etmedik, etmeyeceğiz. Provokatörlere izin vermedik, vermeyeceğiz.” diyen Yerlikaya, KALKAN-25 operasyonu ile 149 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 2 bin 563 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

KALKAN-25 operasyonunun detaylarını sosyal medya hesabından paylaşan Ali Yerlikaya, “Son 1 haftadır süren “KALKAN-25” operasyonlarında; Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik toplam; 1️00 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda; 149 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 42’si tutuklandı. 21’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Sınır dışı işlemleri başlatıldı

Ayrıca operasyonlar kapsamında 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalanarak, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçe ve göçmen kaçakçılığına karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ederek, “Hiçbir düzensizliğe müsamaha göstermedik, göstermeyeceğiz. Provokatörlere izin vermedik, vermeyeceğiz. Ülkemizin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz” dedi.

Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 Düzensiz Göçmen Yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.