1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Kurum: Deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden olmadık

Bakan Kurum: Deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden olmadık

featured
service

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman programı kapsamında Atatürk Bulvarı’ndaki Emlak Konut şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şu ana kadar 101 bin 254 konutun teslim edildiğini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Hiçbir zaman deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden, burada boş vaat verip ayrılanlardan olmadık. Hep geldik, vatandaşımızı dinledik. Esnafımızı dinledik” dedi.

Son 3 ayda deprem bölgesindeki 11 ilde 60 bin yeni konutun daha inşasının başladığını açıklayan Bakan Kurum, şu ana kadar 101 bin 254 konutun teslim edildiğini söyledi. Adıyaman’da ise şimdiye kadar 14 bin 605 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini belirten Bakan Kurum, kentte yılsonuna kadar 7 bin 300 konut ve işyerinin teslim edileceğini kaydetti.

Adıyaman Meydan Projesi’nin 1. etabının başlayacağını ve bu ay içinde ihalesinin yapılacağını açıklayan Bakan Kurum “O gün için şu sözü vermiştik; ‘Vatandaşlarımızla görüşeceğiz ve bu görüşmeler çerçevesinde vatandaşlarımızın bizden talebi ne olursa her projede olduğu gibi yine o talebin yanında duracağımızı’ ifade etmiştik. Bu kapsamda esnafımızla birinci etapla ilgili görüşmelerimizi yaptık. İstişarelerimizi yaptık. Alanın yüzde 71,5’inin bu projeyi şu an itibariyle istediğini gördük. Bugünkü görüşmelerimizle birlikte yüzde 90’ın üzerinde bir vatandaşımızın bu projeyi istediğini görmüş olduk” dedi.

Bakan Kurum: Deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden olmadık 1

“Ocak sonu itibariyle tamamlayacağız”

Eski hükümet konağının olduğu alanı da belediye ile takas yoluyla Hazine’ye devrinin sağlandığını dile getiren Bakan Kurum, “Bu projeyi de meydan projesiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Eski hükümet konağının olduğu alana ticari ünitelerimizi, sosyal mekanlarımızı yapmak suretiyle esnafımıza, vatandaşlarımıza teslim edeceğimiz bu projeyi inşallah ocak sonu itibariyle tamamlayacağız” diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Morfoloji Binası, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ile 71 lojmanın ve Örenli Mahallesi’nde 500 kişilik caminin ihalelerinin tamamlanıp inşaatlarına başladığını dile getiren Bakan Kurum, İndere’de de 1500 kişilik caminin inşaatının kısa sürede başlayacağını duyurdu.

“Burada olmaya devam edeceğiz”

Deprem bölgesinde verilen sözlerin kararlılıkla yerine getirileceğine vurgu yapan Bakan Kurum şunları söyledi: Hiçbir devletin güç yetiremeyeceği işleri başaran güçlü bir devletimiz var. Allah’ın izniyle ekonomik şartlar ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimize 23 yıldır ne söz verdiysek o sözleri tutmanın bilinciyle deprem bölgesinde çalışıyoruz. Hiçbir zaman deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden, burada boş vaat verip ayrılanlardan olmadık. Hep geldik, vatandaşımızı dinledik. Esnafımızı dinledik. Milletimize bir söz verdik ve bu sözü tutmak için de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gece gündüz tüm ekibimizle birlikte çalıştık. İlk gün de buradaydık. İnşallah bu konutlar, bu iş yerleri teslim edilene kadar da burada olmaya devam edeceğiz.

Bakan Kurum: Deprem bölgesine gelip selfie çektirenlerden olmadık
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.