1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Babacan’dan Erdoğan’a: Açıklayın, Zenginleşenler Kim?

Babacan’dan Erdoğan’a: Açıklayın, Zenginleşenler Kim?

featured
service

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kocaeli 2. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomi büyüyor” açıklamasını eleştirdi. Babacan, “Belli ki fakir daha fakir, zengin daha zengin olacak. Hükûmete soruyorum: Belli ki millet zenginleşmiyor. Ama diyorsunuz ki ‘ekonomi büyüyor.’ Peki siz kimi zenginleştiriyorsunuz? Şu yüzde 5’i bir bilsek.” dedi.

Babacan, konuşmasını sosyal medya hesaplarından “Sayın @RTErdogan, millet gün geçtikçe yoksullaşıyor. Fakat siz zenginleşmeden söz ediyorsunuz. Açıklayın: Zenginleşenler kim?” notuyla paylaşarak, ekonominin büyümesinin gerçek zenginleşme anlamına gelmediğini vurguladı.

“Biz kimseyi aç, açıkta bırakmadık”

“Mesele ekonomide büyümeyse gerçek zenginleşme, milletle beraber zenginleşmedir. Biz bunu yaptık” diyen Babacan, “Ama eğer mesele zenginleşmeyse mesele eğer ekonomide büyümeyse gerçek zenginleşme milletle beraber milletle birlikte zenginleşmedir. Topyekûn zenginleşmedir. Biz bunu yaptık. Rakamlar ortada. Gene TÜİK rakamlar ha. Yıllarca bu ülkede gelir dağılımı düzelmiş, ekonomi büyürken zenginle fakir arasındaki uçurum daralmış bu ülkede. Rakamlar ortada. Ama son beş yıldır o da tersine döndü. Zenginle fakir arasındaki uçurum gittikçe artıyor. Emekli maaşını, asgari ücreti insan onuruna yaraşır seviyede tutulmak zorunda. Biz kimseyi aç, açıkta bırakmadık. Emeklilerimizi, çalışanlarımızı maaşlarından az biraz artırdıklarıyla tatil yapacak aşamaya getirdik.” dedi.

“Amacınız sizin vatandaşa hizmet mi etmek?”

“Yeni vergilerle de belli ki millet zenginleşmeyecek. Belli ki fakir daha fakir, zengin daha zengin olacak.” ifadelerini kullanan Babacan, “Şimdi soruyorum: Amacınız sizin vatandaşa hizmet mi etmek? Yoksa dışarıdan döviz getirenlere aylık yüzde 5 faiz ile onlara mı hizmet etmek? Çıkın açıklayın. Dar gelirli, orta gelirli bu ekonomik buhrandan nasıl kurtulacak; açıklayın. Ev hanımları nasıl daha rahat alışveriş yapacak, çıkın açıklayın. Öğrenciler, emekliler, çalışanlar nasıl geçinecek; kiralarını nasıl ödeyecek çıkın açıklayın. Biz de öğrenelim, millet de öğrensin ne yaptığınızı, ne yapmaya çalıştığınızı.” şeklinde konuştu.

Babacan’dan Erdoğan’a: Açıklayın, Zenginleşenler Kim?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.