1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aydın-Denizli Otoyolunda 3 Günde 22 Bin Araç Geçiş Yaptı

Aydın-Denizli Otoyolunda 3 Günde 22 Bin Araç Geçiş Yaptı

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun 17 Ekim’de tamamlanarak trafiğe açıldığını hatırlatarak, “Ege Bölgemizin iki büyük merkezi olan Aydın ve Denizli illerimizi otoyol konforuyla birbirine bağlayan yolumuzu 3 günde yaklaşık 22 bin araç kullandı.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, otoyolun Kuyucak-Aydın arasındaki 70 kilometrelik son kesiminin açılmasıyla birlikte projenin toplamda 163 kilometre uzunluğa ulaştığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun hem ticaret hem de turizm açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Otoyolumuz sayesinde Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerini çok daha kısa sürede nakledeceğiz. Ayrıca, Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerimize ulaşımı daha konforlu hale getirmiş olduk. 3 gün gibi kısa bir sürede yaklaşık 22 bin aracın geçiş yapması, projenin doğru bir yatırım olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.” dedi. Uraloğlu, projenin bölgedeki ekonomik faaliyetleri artıracağına inandıklarını belirtti.

Aydın-Denizli Otoyolunda 3 Günde 22 Bin Araç Geçiş Yaptı 1

Zamandan 4,5 Milyar Lira Tasarruf Sağlanacak

Otoyol güzergâhının ilk etabının Kocabaş’tan başlayarak Pamukkale, Kumkısık, Sarayköy ve Buharkent ilçelerini geçip Kuyucak’a ulaştığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “17 Ekim’de hizmete aldığımız etap ise Kuyucak’tan başlayarak Nazilli, Yenipazar ve Köşk ilçelerini geçerek Aydın’da sonlanıyor. Otoyol sayesinde Aydın ve Denizli arasında 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indirdik. Otoyolla zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon olmak üzere yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf edeceğiz.” dedi. Ayrıca, karbon emisyonunu 61 bin ton azaltarak çevrenin korunmasına da katkı sağlanacağına dikkat çekti.

Aydın-Denizli Otoyolunda 3 Günde 22 Bin Araç Geçiş Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.