1. Haberler
  2. Siyaset
  3. ‘Yenidoğan Çetesi’ Protestosu: “Özel Hastaneler Derhal Devletleştirilsin”

‘Yenidoğan Çetesi’ Protestosu: “Özel Hastaneler Derhal Devletleştirilsin”

featured
service

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Örgütü, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Avcılar Hospital önünde bir protesto düzenledi. TKP’liler, “Yenidoğan Çetesi” adı verilen ve bebek acil hastalarını anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek, yanlış tedavi sonucu en az 10 bebeğin ölümüne neden olan çeteye karşı düzenledikleri eylemde, tüm özel hastanelerin devletleştirilmesi talep etti.

“İnsan Hayatı Kâr Kapısı Olmaktan Çıkarılsın”

Protesto sırasında “Bebeklerin katili patron düzeni”, “Boyun eğme memlekete sahip çık”, “Çetelerden hesabı komünistler soracak” sloganları atan TKP’liler, hastane önüne yürüyerek pankart açtı. Basın açıklamasını TKP üyesi Yaren Bedel okudu.

Bedel açıklamasında, çetenin kar amacı güden özel hastaneleri kullanarak bebeklerin hayatlarını tehlikeye attığını belirterek, “Bu olayı münferit bir olay olarak görmüyoruz. Bu düzenin sağlığı getirdiği hal, insan sağlığının kârlara feda edilmesidir. Sağlığımız çetelere, çete iş birlikçilerine terk edilmektedir” dedi.

'Yenidoğan Çetesi' Protestosu: "Özel Hastaneler Derhal Devletleştirilsin" 1

“İnsan sağlığı kâr hırsına peşkeş çekilemez”

Bedel, “Sağlık bir kere alınır satılır bir nesne hâline gelince insan sağlığı da ticari bir faaliyetin konusuna indirgeniyor. İnsanlar parasını verebildiği kadar sağlıklı olabiliyor ya da insan hayatına ve sağlığına kasteden her örnek, ticari bir usulsüzlüğün konusu olarak karşımıza çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu düzende her özel hastanenin bir işletme her hastanın bir müşteri konumunda olduğunu vurgulayan Bedel “Bu durum bir gereklilik değildir. Bu durum bir zorunluluk hiç değildir. İnsan sağlığı kâr hırsına peşkeş çekilemez. Çekilmemesi için derhal tüm özel sağlık hizmet sağlayıcılarının devletleştirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamayı okuyan Bedel şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bebeklerimizi katleden bu çetenin iş birliği yapmış olduğu Avcılar Hospital Hastanesinin önündeyiz. Bu hastane tanıdığımız bir ismin, eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun hastanesi. İşte tablo karşımızda tablo eski sağlık bakanının Hastanesi’nin bebek katleden bir çeteyle birlikte çalışmasıdır. Bu nasıl bir çürüme içinde olduğumuzu, nasıl bir düzenin içinde yaşadığımızı göstermektedir. Sadece bu da değil daha kimler kimler var bu canilerle ilişkisi, bağlantısı, fotoğrafı olan… Hepsiyle hesaplaşacağız.

Yenidoğan Çetesi’nin gerçekleştirdiği acımasız eylemlerin tekrarının yaşanmaması için sağlık piyasanın konusu, insan hayatı ve sağlığı da bir kâr kapısı olmaktan çıkarılmalıdır. Tüm sağlık hizmetleri devlet eliyle eşit ve parasız olarak gerçekleştirilmelidir.”

Mahalleli Kadınlar ve Çocuklar da Protestoya Katıldı

Hastane önünde bir grup mahalleli kadın ve çocuk da protestoya destek vererek, “Anneler burada katiller nerede?”, “Kadına, çocuğa, hayvana dokunma”, “Vicdan askıda kalmasın” sloganları attı. Ellerinde “Bebek katilleri hesap verecek”, “12 masum can için sessizlik suçtur”, “Kadınlar, hayvanlar, çocuklar, şimdi sıra bebeklere mi geldi?” yazılı dövizler taşıyan grup, yaşananları protesto etti.

‘Yenidoğan Çetesi’ Protestosu: “Özel Hastaneler Derhal Devletleştirilsin”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.