1. Haberler
  2. Etimesgut
  3. Ataması yapılan ilk can dostu ‘Alex’

Ataması yapılan ilk can dostu ‘Alex’

featured
service

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan ve Veteriner İşleri Müdürü Faruk Zehir ile birlikte Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi’ndeki kreş ve Bahçekapı Mahallesi’ndeki hayvan barınağında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Beşikçioğlu, hayvanları koruma kanununda yapılacak değişiklikle 30 gün içinde sahiplendirilmeyen hayvanların öldürülmesini öngören yasa tasarısına karşı çıktıklarını vurgulayarak, bu kapsamda eğitimi tamamlanan beş can dostunun atamasını gerçekleştirdi. Basın mensupları ile birlikte barınakta ve Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi’ndeki kreşte incelemelerde bulunan Beşikçioğlu, “ALEX” isimli köpeği yeni yuvasında ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Ataması yapılan ilk can dostu 'Alex' 1

“Bekçi köpeği olarak görevlendiriyorlar”

Başkan Beşikçioğlu, projeyi şu sözlerle özetledi: “Barınaktaki yapılarımızda öncelikle itaat eğitimleri veriyoruz. Bu arkadaşların bazıları cins hayvanlar, bazıları da sokaklardan gelenler oluyor. Bazı ailelerimiz bu cins olan hayvanlarımızı evlerine alıyorlar lakin bir süre sonra onunla baş edemeyince gelip sokağa bırakıyorlar. Bu yasa çıktıktan sonra biz bu can dostlarımızı belediyemizde görevlendireceğiz dedikten sonra birçok arkadaşımız can dostlarını bizlere getirdiler. Bizler de onlara temel eğitimleri verdikten sonra vatandaşlarımızın sahiplenmeleri için gerekli imkanları sağlıyoruz. Bir diğer taraftan da bu canlılarımızı park bahçelerin deposu, makine parkı gibi alanlarda bekçi köpeği olarak değerlendireceğiz.”

Projede Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün büyük katkısı olduğunu belirten Beşikçioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Veteriner müdürümüz daha önceden pek çok can dostunu eğiten bir arkadaşımız. O da, kendi içerisinde bir kadro kurdu ve bu kadrolar buradaki can dostlarımızı eğitip hem zabıtalarımızın yanında hem de tesislerimizde bekçi köpeği olarak görevlendiriyorlar. Böylece sahipsiz bir hayvanımız olmuyor.”

Ataması yapılan ilk can dostu 'Alex' 2

“Daha iyi bir noktaya geleceğine de inanıyorum”

Beşikçioğlu, barınakta yaklaşık 300 hayvanın barınabileceğini, şu anda 80-83 hayvanın bakım altında olduğunu ve 6 yasaklı ırkın yanı sıra bu sayının arttığını belirtti. Projenin sağlıklı bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Beşikçioğlu, kreşlerde de çocukların hayvanlara büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Beşikçioğlu, “Hepsinin burada özgürce dolaşabilecekleri bir alan mevcut! Burada temel itaat eğitimleri ve arama kurtarma eğitimleri verilmektedir. Sistem şimdilik işliyor, sabah saatlerinde de kreşlerimize görevlendirmeleri yaptık. Çocuklarımız büyük bir ilgi gösterdi. E tabi, onların istedikleri de sadece sevgi. Hiçbir şeyin üstünde bir emeğiniz yoksa bir sonuç bekleyemezsiniz. Biz de belediye olarak bu görevi ve bilinci yerine getirdik. Onlara zaman ayırdık ve zaman ayırınca da ortaya nefis bir sonuç çıktı. Bu bir başlangıç ve daha iyi bir noktaya geleceğine de inanıyorum ben. Umarım bu proje örnek olur herkese” dedi.

Ataması yapılan ilk can dostu ‘Alex’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.