1. Haberler
  2. ANKARA
  3. AŞTİ’de Kurban Bayramı Yoğunluğu: 1 Milyon 139 Bin Yolcu Taşındı

AŞTİ’de Kurban Bayramı Yoğunluğu: 1 Milyon 139 Bin Yolcu Taşındı

featured
service

Ankara’nın ana ulaşım merkezlerinden biri olan AŞTİ, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla yoğun günler yaşadı. 15-23 Haziran 2024 tarihleri arasında AŞTİ’de 28 bin 477 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplamda 1 milyon 139 bin yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Başkentliler, bu dönemde Türkiye’nin dört bir yanına seyahat etti.

“Aldığımız Tedbirlerle Sorunsuz Bir Süreç Atlattık”

BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün, Kurban Bayramı’nda yoğun bir yolcu sirkülasyonu beklediklerini ve buna göre hazırlık yaptıklarını belirtti. İyigün, “Okulların ve yükseköğretim kurumlarının tatil olması ve idari izinlerle birlikte 9 günlük bayram tatili kapsamında aldığımız tedbirler neticesinde AŞTİ’de sorunsuz bir süreç yaşadık” dedi. Ramazan Bayramı ile kıyaslandığında yüzde 40 oranında bir yolcu artışının olduğunu kaydeden İyigün, “Bu süreç zarfında toplam 28 bin 477 otobüs 9 günlük bayram sürecinde giriş ve çıkış yaptı. Ayrıca yolcu sayısında da aşırı yoğunluk yaşadık. Toplam vatandaş sayısı ise 1 milyon 139 bin rakamına ulaştı. Bayram süresince özellikle güvenlik personeli ve temizlik konusunda yoğun bir çalışmamız oldu. Ayrıca AŞTİ içerisinde yaklaşık 1000 kameramız var. Aldığımız tedbirlerle sorunsuz bir süreç atlatmış olduk. Bayram dönüşü ile ilgili sirkülasyon devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

28 Bin 477 Otobüs Giriş-Çıkış Yaptı

Kurban Bayramı tatilinde biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırdı ve AŞTİ, on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplamda 28 bin 477 otobüs AŞTİ’ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırıldı. Süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

AŞTİ’de Kurban Bayramı Yoğunluğu: 1 Milyon 139 Bin Yolcu Taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.