1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. ARTNOUVA Sanat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

ARTNOUVA Sanat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

featured
service

Ankara’da ATO Congresium’da gerçekleştirilen ARTNOUVA Sanat Fuarı, 16 Ekim’de düzenlenen görkemli açılış töreniyle sanatseverlere kapılarını açtı. Fuar, adını doğanın zarafeti ve sanatsal yaratıcılığı bir araya getiren Art Nouveau sanat akımından alıyor.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, ATO Başkanı Gürsel Baran, TÜSGAD Başkanı Okan Sartaş, BRHD Başkanı Süleyman Dündar ve TMMOB Mimarlar Odası Genel Sekreteri Tores Dinçöz katıldı.

ARTNOUVA Sanat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı 1

Fuarın organizatörü ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, bu yıl fuara 37 ülkeden 1000’i aşkın sanatçının eserleriyle katıldığını ve sanatseverlere geniş bir sanat yelpazesi sunduklarını belirtti. Resim, heykel, dekoratif süsleme sanatları ve mimari gibi farklı disiplinlerin yer aldığı fuarı, TMMOB Mimarlar Odası, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ve Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) desteğiyle düzenlediklerini kaydeden Aygül, ARTNOUVA Sanat Fuarının, resim ve heykelin yanı sıra dekoratif süsleme sanatları ve mimariyi de kapsayan geniş bir perspektif sunduğunu söyledi.

Türkiye mimarisine büyük katkılar sağlamış olan Mimar Kemalettin’in eserlerini içeren özel bir serginin de fuarda yer aldığını belirten Dinçöz, “Ara katta yer alan sergimiz, Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi’nin en önemli uygulayıcılarından biri olan Mimar Kemalettin’in sanatsal mirasından örnekleri yansıtıyor” dedi.

ARTNOUVA Sanat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı 2

ARTNOVA’da neler var?

Sanatın dinamiklerinin ele alınacağı bu platformda, sanata dair derinlemesine tartışmalar ve etkileşimler gerçekleşecek. ARTNOUVA süresince düzenlenecek atölye çalışmaları aracılığıyla fuar programı daha da zenginleşecek.

En büyük katılımın 60’a yakın sanatçı ile Rusya’dan gösterildiği ARTNOUVA’da, Rus Ressamlar Birliği, Başkurdistan Ressamlar Birliği, Tataristan Ressamlar Birliği, Beyaz Rusya Ressamlar Birliğinin sanatçıları eserleriyle yer alıyor. Rus Devlet Müzesinde sergilenen eserlerin de tanıtıldığı ARTNOUVA’ya 100’e yakın galeri çatısı altında 1000’in üzerinde sanatçı katılıyor.

ATİS Fuarcılığın Kültür ve Turizm Bakanlığıyla birlikte hayata geçirdiği ve bu yıl üçüncüsü yapılan Fresh Ankara Çağdaş Sanat Sergisinde Seçici Kurul tarafından belirlenen 10 genç yeteneğin, ikişer eseri de yine fuarda yerini alıyor.

Fuar, yetişkinler için 200 TL, öğrenciler için ise 100 TL olarak belirlendi. Güzel Sanatlar öğrencileri ise fuarı ücretsiz ziyaret edebilecek.

ARTNOUVA Sanat Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.