1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya Büyükşehir’den Akseki’ye Kız Öğrenci Yurdu

Antalya Büyükşehir’den Akseki’ye Kız Öğrenci Yurdu

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekonomik zorluklar nedeniyle barınma sorunu yaşayan Akseki’deki kız öğrenciler için yeni bir yurt açtı. Ayrıca, ilçedeki erkek öğrenciler için yurt ve konukevinin de yapım çalışmaları sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez, Kültür, Gülveren ve Elmalı’da açtığı yurtların ardından, altıncı öğrenci yurdunu Akseki’de faaliyete geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Akseki Sosyal Tesisleri’nin bir bölümü, ilçede öğrenim gören kız öğrenciler için yurda dönüştürüldü. Yurt, 22 kız öğrenciye konaklama imkanı sağlayacak.

Antalya Büyükşehir’den Akseki’ye Kız Öğrenci Yurdu 1

Otel Konforunda Hizmet

Otel konseptinde tasarlanan yurt, öğrencilerine sabah kahvaltısı, akşam yemeği, internet ve çamaşır hizmeti sunuyor. Her odada bulunan özel banyo, tuvalet ve sıcak su imkanıyla öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünülmüş. Kış aylarının sert geçtiği Akseki’de, yurt binası kaloriferle ısıtılacak. Ayrıca, öğrencilerin ders çalışabilmesi için bir etüt sınıfı da yurt bünyesinde bulunuyor. Öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım desteği de sağlanıyor.

Antalya Büyükşehir’den Akseki’ye Kız Öğrenci Yurdu 2

“Önemli Bir İhtiyaçtı”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki Şube Müdürü Olcay Şimşek Kurnaz, ilçedeki önemli bir ihtiyacı giderdiklerini belirterek, “Kiraların ve özel öğrenci yurtlarının yüksek olması, öğrencilerimizin imkânlarını çok zorlamaktaydı. Bu nedenlerle eğitimini bırakan çok öğrencimiz vardı. Bu sorunu Başkanımız Muhittin Böcek’e ilettik. Gerekli talimatları verdi ve kısa sürede bu tesis hizmete açıldı. Şu an 22 öğrencimiz var. 7/24 güvenlik bulunuyor. Erkek öğrenci yurdu ve konukevi açma çalışmalarımız da sürüyor” dedi.

Antalya Büyükşehir’den Akseki’ye Kız Öğrenci Yurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.