1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Serik’e 1,5 Milyar TL’lik Dev İçme Suyu Yatırımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Serik’e 1,5 Milyar TL’lik Dev İçme Suyu Yatırımı

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik’te 1 milyar 561 milyon TL maliyetli dev bir içme suyu projesine imza atıyor. Özellikle artan yapılaşma ve yeni otellerin açılmasıyla birlikte su talebinin hızla arttığı Belek ve Kadriye Mahalleleri ile oteller bölgesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak proje, bölgenin 50 yıllık içme suyu sorununu çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in “planlı, kurallı ve kimlikli kent” vizyonuyla 19 ilçede altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalarına aralıksız devam eden ASAT Genel Müdürlüğü, çevre ve insan odaklı çalışma anlayışıyla Serik’in geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyor. İlçenin 66 mahallesinde içme suyu altyapısında yenileme çalışmalarına devam eden ASAT ekipleri, şimdi de bölgenin en büyük projelerinden birini hayata geçiriyor.

50 Yıllık İhtiyaç Karşılanacak

Belek ve Kadriye Mahalleleri ile oteller bölgesinde içme suyu talebinin sürekli artması üzerine ASAT, 1 milyar 561 milyon TL’lik dev bir projeyi başlattı. Bu proje ile bölgenin içme suyu altyapısı güçlendirilerek 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak.

26 Derin Kuyu ile Kesintisiz Su Hizmeti

Projenin en dikkat çekici kısmı, Serik Karadayı Mahallesi’nde 26 adet derin kuyu açılarak saatte 930 litre/saniye su temin edilmesi planlanıyor. Proje kapsamında ayrıca 3 bin metreküplük bir toplama deposu ve modern bir terfi merkezi inşa edilecek. Bu tesislerle birlikte kuyulardan elde edilen su, yüksek verimli elektrik motorları ve pompalarla Belek ve Kadriye’ye taşınacak. Kesintisiz hizmet için jeneratör sistemi kurulacak ve SCADA sistemi ile tesisler online olarak izlenip kontrol edilebilecek.

40 Kilometre Yeni Hat Döşeniyor

Projenin bir diğer önemli ayağı ise, dünya standartlarında 40 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hatlarının döşenmesi olacak. Kullanım ömrünü tamamlamış ve yetersiz kalan hatlar iptal edilerek bölge, yaz-kış kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Bu yatırımla Belek ve Kadriye’nin içme suyu altyapısı güçlendirilirken, bölgedeki su kaynaklarının verimli kullanılması da sağlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Serik’e 1,5 Milyar TL’lik Dev İçme Suyu Yatırımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.