1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında Yetenek Sınavı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında Yetenek Sınavı

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, 2024-2025 eğitim dönemi için yetenek sınavlarına başladı. Başvurularını tamamlayan adaylar, yeteneklerini sergileyerek sanat dünyasına adım atma fırsatı yakalıyor. Eğitimler, Ekim ayında başlayacak ve Ağustos’a kadar devam edecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Ön kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından başlayan yetenek sınavlarıyla, 5 ana branşta eğitim verecek olan konservatuvar, geniş eğitim yelpazesiyle dikkat çekiyor. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Sahne Sanatları, Halk Oyunları ve Enstrüman Eğitimi gibi alanlarda sanat eğitimi verilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında Yetenek Sınavı 1

50 Eğitmen 5 Farklı Bölüm

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Müdürü Okan Atila, başvurulara gösterilen yoğun ilgiyi şu sözlerle değerlendirdi:

“Kurslarımıza yoğun bir katılım var. Online şekilde 3369 kişi kayıt yaptırdı. Bu başvuruların 1350 tanesi kabul edilecek. Yetenek sınavları tamamlandıktan sonra, Ekim ayında derslerimiz başlayacak ve Ağustos’a kadar sürecek. 50 eğitmenimiz ve 5 farklı bölümümüzle 2024-2025 eğitim- öğretim sezonuna hazırız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında Yetenek Sınavı 2

Veli ve Öğrencilerden Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkür

Kızının geçen sezon keman dersi aldığını ve bu sene de viyolonsel sınavına gireceğini belirten veli Duygu Başbağ, “Dışarıda binlerce lira olan bu eğitimi ücretsiz şekilde ve en iyi öğretmenlerle verilmesini sağladığı için Başkan Muhittin Böcek’e tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konservatuvar öğrencisi Irmak Saygı ise, “Burada keman dersi alıyorum. İlk senemde kemanıma alıştım, daha çok sevdim ve odağım arttı. Kendimi geliştirip daha fazla şarkı çalmak istiyorum. Hocalarım, anlayamadığım konularda çok yardımcı oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Öğrenciler öğrendikleri eserleri Antalya halkı için sergileyecek”

Antalya Büyükşehir Belediyesi piyano, gitar, keman, bağlama, yan flüt, mandolin, viyolonsel, viyola, ud, kanun, ritim, bateri ve ney gibi çok çeşitli kurslara yer veriyor. Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Türk Halk Müziği İcra Heyeti kurslarına katılım sağlayan öğrenciler öğrendikleri eserleri Antalya halkı için sergileyecek.

Koro bölümünde, Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, Çoksesli Yetişkinler Korosu, Çoksesli Çocuk Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu gibi alt gruplar bulunurken, Sahne Sanatları kapsamında ise Modern Dans Çocuk, Modern Dans Yetişkin, Yaratıcı Drama, Temel Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık kursları yer alıyor. Ayrıca Halk Oyunları Topluluğu ve İBSK Orkestrası gibi topluluklar, hem çocuk hem de yetişkin gruplarına yönelik eğitimler düzenlenecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında Yetenek Sınavı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.