1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Cumhuriyet Bayramı Coşkusuna Hazır

Ankara Cumhuriyet Bayramı Coşkusuna Hazır

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yılına özel hazırlıklarını tamamladı. Başkan Mansur Yavaş’ın önderliğinde gerçekleşen kutlamalarda, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki simgelerden biri olan “defne yaprağı” geleneği yeniden canlandırıldı. Başkan Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara, 101. yılında Cumhuriyet’i aynı inanç ve heyecanla kutlamaya hazır!” diyerek bayram coşkusuna tüm halkı ortak olmaya davet etti.

“En Büyük Bayram” Vurgusu Ön Planda

Bu yılki kutlamalarda “En Büyük Bayram” teması dikkat çekerken, Ankara’nın dört bir yanı Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflarıyla donatıldı. Defne yaprağı ise barışı, zaferi ve kahramanlığı simgeleyerek başkentteki bayram coşkusunun bir parçası oldu. Ankara, bu büyük bayramda kırmızı-beyaza bürünerek tüm Türkiye’ye Cumhuriyet ruhunu hissettirmeyi amaçlıyor.

Başkan Yavaş: “Bu Büyük Coşkuyu Hep Birlikte Yaşamak İçin Çalıştık”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram hazırlıklarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Başkentin dört bir yanında, en büyük bayramımıza yakışır şekilde hazırlıklarımızı yaptık; bayrağımızı, kırmızı beyaz renklerimizi ve yemyeşil defne yapraklarını gururla şehrimize kattık. Bu büyük bayram coşkusunu hep birlikte yaşamak için el birliğiyle çalıştık. Ankara, 101. yılında Cumhuriyet’i aynı inanç ve heyecanla kutlamaya hazır!”

Defne Yapraklı Hediyeler Esnafa Dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kutlamalar kapsamında esnafa, Atatürk fotoğraflı ve defne yapraklı “En Büyük Bayram” isimli kutlama hediyeleri dağıtarak Cumhuriyet coşkusunu sokağa taşıdı. Şehirdeki sokaklar, caddeler ve dükkânlar Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve defne yaprakları ile süslenirken, Ankara’nın her köşesinde bayram coşkusu yaşanıyor.

Ankara Cumhuriyet Bayramı Coşkusuna Hazır
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.