1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Büyükşehir’den Bir İlk Daha: Okul Kıyafeti Desteği

Ankara Büyükşehir’den Bir İlk Daha: Okul Kıyafeti Desteği

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak sosyal yardım alan ailelerin ilkokula başlayan çocuklarına okul kıyafeti desteği sağladı. İlk defa gerçekleştirilen destekten 10 bin 166 öğrenci faydalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada ayrıca 119 bin 428 öğrenciye kırtasiye desteği sağlandığını belirterek, “Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz” dedi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2024-2025 eğitim-öğretim yılına özel olarak hayata geçirilen proje, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim desteği sunmayı amaçlıyor. Her yıl gerçekleştirilen kırtasiye desteğine ek olarak bu yıl ilk defa ilkokula başlayacak çocuklar için okul kıyafeti desteği de sağlandı.

Ankara Büyükşehir'den Bir İlk Daha: Okul Kıyafeti Desteği 1

Toplamda 118 Milyon 578 Bin TL Destek

Proje kapsamında, sosyal destek alan 10 bin ailenin ilkokula başlayacak çocukları için toplam 10 milyon 166 bin TL’lik giysi ödemesi yapıldı. Bunun yanı sıra, 101 bin 40 ailenin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 119 bin 428 çocuğuna 108 milyon 412 bin 750 TL’lik kırtasiye desteği verildi. Toplamda 118 milyon 578 bin 750 TL destek sağlanmış oldu.

Başkan Yavaş: “Eğitimde Fırsat Eşitliğini Sağlıyoruz”

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına günler kala yapılan bu destek ödemesi hakkında konuşan Mansur Yavaş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 2024-2025 eğitim yılına özel destek paketimizi hayata geçirdik. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen destekler kapsamında; 10 bin 166 öğrencimize toplamda 10 milyon 166 bin TL’lik giysi desteği ve 119 bin 428 öğrencimize toplamda 108 milyon 412 bin 750 TL’lik kırtasiye desteği olmak üzere toplamda 118 milyon 578 bin 750 TL destek sağladık. Çocuklarımızın eğitim yolculuğuna omuz veriyoruz!” dedi.

Ankara Büyükşehir'den Bir İlk Daha: Okul Kıyafeti Desteği 2

Sosyal Yardımlar Esnafa da Can Suyu Oluyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz ise, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik eğitim yardımlarımızı başlatıyoruz. Belediyemizden sosyal destek alan ailelerimizin Başkent Kartlarına, ilkokul ve ortaokul çocuklarımız için 1000 TL ve 750 TL kırtasiye desteklerini yatırdık. Bu yıl Türkiye’de ilk defa ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik kıyafet desteği hizmetimiz olacak. Onların ücretlerini de kartlara yatırdık. Hizmetten hem esnafımız faydalanıyor hem de sosyal yardımlardan faydalanan ailelerimizin yanında oluyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir’den Bir İlk Daha: Okul Kıyafeti Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.