1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 Zabıta Memuru Alacak! Başvurular Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 Zabıta Memuru Alacak! Başvurular Başladı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 133 zabıta memuru alımı gerçekleştirecek. KPSS puanıyla yapılacak alımlar için adaylar, 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında www.ankara.bel.tr adresinden başvurularını tamamlayarak Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda şahsen müracaat edebilecek. Mülakatlar ise 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Zabıta memurluğu için başvuru yapacak adaylar, gerekli belgelerle birlikte 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında şahsen başvuruda bulunabilecek. KPSS puanına göre boş kadrolara açıktan atama yapılacak olan alım sürecinde adaylardan istenen belgeler arasında; kimlik kartı, diploma, sürücü belgesi ve KPSS sonuç belgesi gibi evraklar yer alıyor. Başvurularını tamamlayan adaylar, 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak mülakatla değerlendirmeye tabi tutulacak.

“Daha Güçlü Bir Zabıta Teşkilatı Kuruyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, yapılan alımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Zabıta Daire Başkanlığı bünyesine 133 zabıta arkadaşımızı daha katacağız. 2019 yılına 200 civarında zabıta ile giren daire başkanlığımız yeni yaptığımız alımlarla güçlendi ve 521 sayısına ulaştık. Bugün yapılan alımlarla daha da güçleneceğiz. Ankaralı hemşehrilerimize daha güzel hizmet vereceğiz. 4 bine yakın başvurumuz oldu. Kadın arkadaşlarımız için 1.60 boy, erkek arkadaşlarımız için 1.67 boy olmak üzere; KPSS 2024’ten P3 notu en düşük 65 olacak şekilde başvurular yapıldı.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 Zabıta Memuru Alacak! Başvurular Başladı 1

Başvuru Şartları

Zabıta memuru adaylarının üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olmaları ve 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor. Ayrıca, erkek adaylar için minimum 1.67 metre, kadın adaylar içinse minimum 1.60 metre boy koşulu aranıyor. Boy ve kilo arasında ise en fazla 10 kilogram fark olması şartı bulunuyor. Adayların en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması da aranan diğer kriterler arasında.

Adaylardan İlk Yorumlar

Başvurularını tamamlamak için Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na gelen adaylar düşüncelerini dile getirdi. Ramazan Kaplan, “Başvuruları Ankara Büyükşehrin sosyal medya hesaplarından gördüm. Zabıta olmak tercihlerim arasında vardı. Doğma büyüme Ankaralıyım. Ankara’da böyle bir fırsatın olması benim için çok büyük bir fırsat. İşsizlikten dolayı yaşanan sıkıntılar var böyle alımları gençleri daha da motive ediyor.” dedi. Cem Yaman ise, “Başvuruyu sosyal medyada gördüm. Zabıta olmak istiyordum, çok güzel bir meslek. Tüm lisanslara özel olarak açtıkları için ve bu fırsatı bizlere sundukları için Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 Zabıta Memuru Alacak! Başvurular Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.