1. Haberler
  2. Spor
  3. Ancelotti: “Takım 60 dakika çok iyi oynadı, bunun özgüvenini alıyoruz”

Ancelotti: “Takım 60 dakika çok iyi oynadı, bunun özgüvenini alıyoruz”

featured
service

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Alavés karşısında alınan LaLiga’nın 7. haftasındaki galibiyetin ardından Santiago Bernabéu’da basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ancelotti, karşılaşmanın son anlarında zorluk yaşamalarına rağmen, takımın performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Maçta Real Madrid oyuncularına gösterilen sarı kartlarla ilgili konuşan Ancelotti, “Bize protestolar nedeniyle dört ya da beş sarı kart verdiler. Hakemlerin karar verme şekli değişti ve buna alışmamız gerekiyor. Adil olup olmadığını tartışabiliriz, ama protestolardan kaçınmalı ve yeni kurallara uyum sağlamalıyız” ifadelerini kullandı. Özellikle takım kaptanının sarı kart görmesine şaşırdığını belirten Ancelotti, “Kaptan neden konuştuğu için sarı kart gördü bilmiyorum, bunu sadece hakem biliyor” dedi.

Mbappé’nin durumuyla ilgili bilgi veren Ancelotti, “Mbappé iyi, sadece biraz yorgundu ve sorun yaşamamak için çıkmak istedi” dedi. Ayrıca, yapılan oyuncu değişiklikleri hakkında da açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, “Militão’ya dinlenme vermek için Vallejo’yu oyuna aldım. Gol yediğimizde ise üç stoperle oynamaya karar verdim” diye konuştu.

“60 dakika boyunca çok iyi oynadık”

Real Madrid’in 2-1’lik üstünlüğü koruyamayıp son dakikalarda Alavés’e iki gol fırsatı vermesi üzerine değerlendirmede bulunan Ancelotti, “Futbol böyle bir oyun. Maçın bittiğini düşündüğünüz an, küçük bir hata rakibin ilk golünü getirebilir ve bu onların özgüvenini artırır. Bu her zaman istemediğimiz bir şey, ama futbolda sıkça olur. Bu kez de oldu, ama takım 60 dakika boyunca çok iyi oynadı ve bu performanstan özgüven alıyoruz” dedi.

Genç yıldız Jude Bellingham’ın sahadaki rolü hakkında da konuşan İtalyan teknik adam, “Bellingham’ın performansı gelişiyor. Mbappé’nin golünde asisti yaptı ve çok sağlam bir oyun çıkardı. Geçen sezon olduğu gibi ceza sahasına daha fazla girmesi gerekiyor, ancak Alavés gibi kapanan takımlara karşı bu çok daha zor. Ondan gol atmasını değil, bu tür işleri yapmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Ancelotti, takımının yoğun bir fikstürle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Topu iyi yönettik, geçişlerde ve ara paslarda fırsatlar aradık. Takımımız gelişiyor ve bu bizim için çok önemli, çünkü fikstür gerçekten zorlu. Milli ara sonrası iyi döndük ve Pazar günü oynayacağımız zorlu maça da bu şekilde hazırlanmak istiyoruz” dedi.

Ancelotti: “Takım 60 dakika çok iyi oynadı, bunun özgüvenini alıyoruz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.