1. Haberler
  2. Spor
  3. Ancelotti: “Böyle Bir Oyuncuya Sahip Olmak Büyük Şans”

Ancelotti: “Böyle Bir Oyuncuya Sahip Olmak Büyük Şans”

featured
service

Real Madrid, La Liga’nın 10. haftasında Celta Vigo’yu deplasmanda 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Carlo Ancelotti, Balaídos Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendirdi.

Ancelotti, zor bir maç oynadıklarını belirterek, “Çekişmeli, zorlu ve mücadele dolu bir maç oldu. Maçı sonuna kadar iyi oynama başarısı gösterdik. Daha iyi oynayabilirdik, ancak takım çok kararlıydı. Başta dengeyi kurmakta zorlandık ve yediğimiz gol önlenebilirdi. Özellikle kontrataklarda daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Böyle bir oyuncuya sahip olmak büyük bir şans

Galibiyette Luka Modrić’in önemli rol oynadığını vurgulayan Ancelotti, “Modrić’in harika bir pası sayesinde önemli üç puan kazandık. Her zaman katkı sağlar ve yardımcı olur, ister ilk 11’de başlasın ister oyuna sonradan girsin. Onun kalitesi çok önemli. Maçın kontrolünü değiştirdi ve çok önemli oldu” ifadelerini kullandı. Ayrıca Modrić’in profesyonelliğine dikkat çekerek, “Daha fazla söylenecek bir şey yok. O harika bir futbolcu ve öyle kalmaya devam ediyor. Genç değil, ama olağanüstü bir profesyonel ve çok iyi çalışıyor. Sakin ve karakterli bir adam. Real Madrid için böyle bir oyuncuya sahip olmak büyük bir şans” dedi.

Bellingham’ı çok beğendim”

Ancelotti, sistemde yapılan değişikliklerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Jude Bellingham’ın pozisyonuna değinen Ancelotti, “Bellingham’ın pozisyonu değişti. Fikir, onun sağ kanattan ikinci bölgeden daha fazla içeri girmesiydi çünkü önceki maçlarda Celta Vigo, ikinci direkten gelen toplarla zorlanmıştı. Bellingham’ı çok beğendim” dedi. Tchouameni’nin performansını da değerlendiren Ancelotti, “Tchouameni topla oynarken iki stoperin arasındaydı ve burada ilk yarıda denge problemi yaşadık çünkü toptan sonra öne çıkması gerekiyordu ve bu yüzden biraz dağıldık. İkinci yarıda biraz değişiklik yaptık ve Tchouameni sağ tarafa geçti” şeklinde konuştu.

Sorun olduğunu sanmıyorum

Basın toplantısında Bellingham ve Vinicius Jr. arasında yaşanan kısa bir gerginlik sorulduğunda ise Ancelotti, olayla ilgili şunları söyledi: “Vini Jr. ile ne olduğunu fark etmedim, ama Bellingham cesaretli ve karakterli bir oyuncu. Maçtan sonra onları konuşurken ve gülüşürken gördüm. Sorun olduğunu sanmıyorum” dedi.

Ancelotti: “Böyle Bir Oyuncuya Sahip Olmak Büyük Şans”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.