1. Haberler
  2. Spor
  3. Ancelotti, 4-0’lık Ağır Yenilginin Ardından Konuştu: Bir Yenilgiden Çok Şey Öğrenilir

Ancelotti, 4-0’lık Ağır Yenilginin Ardından Konuştu: Bir Yenilgiden Çok Şey Öğrenilir

featured
service

Real Madrid Teknik Direktörü 4-0 biten Barcelona maçının ardından basın açıklamasında konuştu. Ancelotti, “Ne olduğunu analiz etmemiz gerekiyor. Bir yenilgiden çok şey öğrenilir, öz eleştiri önemlidir ve bunu yapmalıyız ama her şeyi çöpe atmamalıyız. İlk yarı iyiydi ve bunda yanılmıyorum; 48 yıldır futbolun içindeyim.” dedi.

La Liga’da heyecanla beklenen El Clásico, Barcelona’nın 4-0’lık net galibiyeti ile sonuçlandı. Katalan ekibi, maç boyunca yüksek tempolu bir oyun sergiledi ve ikinci yarıda bulduğu gollerle galibiyete ulaştı. Maçın yıldızlarından Lewandowski, ikinci yarıda kaydettiği iki golle skoru belirlerken, Lamine Yamal ve Raphinha’nın da golleriyle fark açıldı.

“Üzgünüz, zor ve sıkıntılı bir an”

Ancelotti, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Beraberlik gelene kadar dengeli bir maçtı ve ilk yarıda yoğun bir performans sergiledik. Gol bulabilirdik, ancak isabet sağlayamadık. Avantajı ele geçirebileceğimiz fırsatlar yakaladık. Gol yediklerinde enerjimizi kaybettik. 0-2’den sonra alan buldular, savunmada bire bir risk aldık ve kontra ataklarla birkaç pozisyon buldular. İlk yarıyı beğendim ve bu çizgide devam etmeliyiz. Üzgünüz, zor ve sıkıntılı bir an.” dedi.

Maç boyunca desteklerini sürdüren taraftarlara da teşekkür eden deneyimli teknik adam, “Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum çünkü 90 dakika boyunca bizi desteklediler. Çalışmaya devam etmeliyiz. Hiçbir şeyi çöpe atmamalıyız. Takım 60 dakika boyunca mücadele etti ama son 30 dakikayı unutmalıyız. Bu durum özel bir şeydi çünkü maçı çevirmek istedik. Sezon uzun, pes etmemeliyiz ve bu mağlubiyetten ders almalıyız. Bir önceki yenilgiden ders aldık ve şimdi de aynı şey olacak.” ifadelerini kullandı.

“İlk gole kadar maç dengeliydi”

Ancelotti, basın toplantısında şunları söyledi:

“İlk yarıda Dortmund’a karşı gösterdiğimiz çizgiyi sürdürdük. Önde baskı yapmaya çalıştık, topu çıkarmakta zorlandılar ve Mbappé ile Vinicius ile fırsatlar bulduk. Amacımız daha fazla baskı yapmaktı ve bunu 60 dakika boyunca gerçekleştirdik. Kaybedince zor ve sıkıntılı bir an oluyor, hele ki 42 maçtır yenilgisizken. Sonuç sahada olanları yansıtmıyor. Rakibimiz gol yollarında etkiliydi ve kazanmalarını sağladı. Biz öne geçebilirdik ama onlar başardı ve özgüven kazandılar. İlk gole kadar maç dengeliydi ve biz daha fazla fırsat bulduk. Sistemimiz 4-4-2 şeklindeydi ve ilk yarıda iyi baskı yaptık. Barça, La Liga’da 65 kez ofsayta düşürdü ve biz 12 kez düştük. Bunun farkındaydık, ancak dört kez kaleciyle karşı karşıya kaldık. Ne yazık ki gol atamadık.”

“Düelloları kaybetti”

“Bu mağlubiyet beni endişelendirdi. Hızlıca toparlanmamız gerekiyor ve son bölümdeki hataları düzeltmeliyiz. Mücadele etmeye devam etmeliyiz.” diyen Ancelotti, “Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da bunu yapacağız. Barcelona’ya karşı 4-0 kaybettiğimiz son maçın ardından ligi ve Şampiyonlar Ligi’ni kazandık. Geçen sezondan uzak olmayacağız. İlk yarıdaki savunmamız iyiydi, pozisyonluydu ve agresifti. Modric oyuna girdiğinde bire bir riske girmeye karar verdim, düelloları kaybettik ve daha fazla gol yedik.” şeklinde konuştu.

Ancelotti, 4-0’lık Ağır Yenilginin Ardından Konuştu: Bir Yenilgiden Çok Şey Öğrenilir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.