1. Haberler
  2. Altındağ
  3. Altındağ’da 100 Kadın Okuma Yazma Kursunu Başarıyla Tamamladı

Altındağ’da 100 Kadın Okuma Yazma Kursunu Başarıyla Tamamladı

featured
service

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde yıl boyunca devam eden okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 100 kadın, mezun oldu. Okuma-yazma öğrenmenin sevincini doyasıya yaşayan Altındağlı kadınlar, kendilerine bu imkânları sunan Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkürlerini iletti.

“Öğrenmenin Yaşı Yok…”

Okuma-yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan 33 yaşındaki Yasemin Bitmez, okula gidememesi nedeniyle okuma-yazma öğrenememiş. Altındağ Belediyesi’nin açtığı kursa katılarak okuma-yazma öğrenen Bitmez, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Okuma yazma bilmediğim için hastane randevularımı eşime aldırıyordum. Şu an randevularımı kendim alabiliyorum. Çocuklarımın ödevlerine yardım edemiyordum. Eşim yardım ederdi. Eşimin olmadığı zamanlarda çok sıkıntı yaşadım. Çocuğum birinci sınıfa başlayacak artık ödevlerine yardımcı olacağım, çok mutluyum. Diğer çocuklarımın veli toplantılarına bile katılırken tereddüt ediyordum. Veli toplantılarında adımı, soyadımı yazmakta bile zorlanırdım. Kendime en yakın hissettiğim kişilerden yardım alırdım. Okuma yazma öğrendikten sonra her işimi kendim yapmaya başladım. Köyümüzde okul olmadığından dolayı okul için başka köye gitmem gerekiyordu… Ailem, 8 yıl başka yere gidip gelemem düşüncesiyle beni okula yazdırmadı. Okuma yazma hayatın her yerinde lazım, bunun sıkıntısını çok yaşadım. En büyük destekçim eşim, ehliyet almamı çok istiyor. Okuma yazma bilmediğim için ehliyet kursuna yazılamamıştım. Artık okuma yazma öğrendim, ehliyetimi almayı düşünüyorum. Kendimi ilerleyebildiğim yere kadar geliştirmeyi düşünüyorum. Öğrenmenin yaşı yok… Okuma yazma kurslarını açan Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Veysel Tiryaki’ye çok teşekkür ediyorum.”

“OKUMA YAZMA ÖĞRENME İSTEĞİM HEP VARDI”

Mimar Başak Cengiz Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi, 58 yaşındaki Neriman Doğan da, diplomasına kavuşan kursiyerlerden biri…  Okuma yazma heyecanı yaşayan Doğan, duygularını şu sözlerle aktardı:

“Benim doğduğum köyde kız çocukları okutulmazdı, okula gidemedim ama çok içimde kaldı. Hep okuma yazma öğrenme isteğim vardı. Maddi durumumuz da iyi değildi. Belediyenin okuma yazma kursunu olduğunu öğrendiğim zaman çok mutlu oldum, hemen kayıt oldum. Önceden adresleri bulmakta zorlanıyordum. Yardım istediğim zaman yardımcı olmayan insanlarla bile karşılaştım. Artık kimseden yardım istemiyorum. Bugün kurstan mezun olduk, diplomamızı aldık. Çok mutluyum. Kepimizi de havaya attık. Bizlere okuma yazma öğreten hocalarımızdan ve Başkanımızdan Allah razı olsun…”

“OKUMA YAZMA BİLMEK ÇOK GÜZEL BİR DUYGUYMUŞ…”

Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinden 48 yaşındaki Netice Pınar, kursu başarıyla tamamlayan bir diğer kursiyer… Kardeşleri okula gönderilse de, kendisi hiç okula gidememiş. Pınar, “Hastanelere, gezmeye bile gidemiyordum. Toplu taşıma araçlarında yazan yazıları dahi okuyamıyordum. Bir yere gitmek için hep çocuklarıma ihtiyaç duyuyordum. Ama şimdi hiç kimseye ihtiyacım yok. Özgürlüğüme kavuştum. Kitap okumayı çok seviyorum. Kendimi daha çok ilerletmek için gördüğüm her şeyi okuyorum. Okuma yazma bilmek çok güzel bir duyguymuş…” ifadelerini kullandı. 

“ALTINDAĞLI KADINLAR ARTIK HAYATA DAHA FARKLI BİR PENCEREDEN BAKACAK”

Altındağlı kadınların mezuniyet sevincine ortak olan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “İlçemizde maalesef okuma yazma konusunda imkan tanınmamış kadınlarımızla karşılaşıyoruz. Geçmiş dönemlerimizde olduğu gibi yeni dönemde de açtığımız kurslarla, okuma yazma bilmeyen kadınlara destek olmak istedik. Kadınların içindeki okuma yazma isteği bizleri çok mutlu etti. 100 kadın bugün mezuniyet sevinci yaşadı. Hepsi de eğitimlerine devam etmek istiyor” dedi. 

Başkan Tiryaki “Bu kursa katılan her kadının farklı bir hikâyesi var. Ortak hikayeleri ise okuma ve yazma öğrenme isteklerinin hep var olması… Artık hayata daha farklı bir pencereden bakacaklar. Altındağ’da okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak inşallah… Sertifikalarını alan kadınlarımızı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Altındağ’da 100 Kadın Okuma Yazma Kursunu Başarıyla Tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.