1. Haberler
  2. Yerel
  3. Altın Portakal’da “Takıntılar” Filmi Yoğun İlgi Gördü

Altın Portakal’da “Takıntılar” Filmi Yoğun İlgi Gördü

featured
service

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dünya çapında milyonlarca izleyiciye ulaşan “TikTok” oyununun Türk uyarlaması olan “Takıntılar” filminin galasına ev sahipliği yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalde, yönetmen Yusuf Nihat Özcan ve başrol oyuncuları Zafer Algöz, Seda Bakan, filmin senaryosunun uyarlandığı metni kaleme alan Fransız yazar Laurent Baffie ile birlikte seyirciyle buluştu. Gala gösterimi sonrası gerçekleşen söyleşi ise izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

    Zafer Algöz: “Her Oyuncuya Kendini Gösterme Fırsatı Verildi”

    Gösterim sonrası yapılan söyleşide başrol oyuncusu Zafer Algöz, hikayenin derinliğine ve oyuncuların yeteneklerini sergileme şansına vurgu yaptı. Algöz, “Sevgili yazarımız Laurent Baffie’ye minnettarım. Buradaki matematik o kadar güzel ki, her oyuncuya kendini gösterebileceği bir alan yaratılmış. Zevkle çalıştık. Bazen oyuncu olarak senaryo zayıf olabiliyor ama bu metin gerçekten çok güçlüydü,” dedi. Algöz, karakterlerin evrenselliğine de değinerek, “Bu karakterler hepimize hitap ediyor, hepimizin saplantıları var. Bu saplantıları fark edip doğru davranışlar geliştirmek önemli. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek de en güzeli,” diye ekledi.

    Baffie: “Türkiye Uyarlamasını Çok Beğendim”

    Filmin senaryosunun uyarlandığı “TikTok” adlı oyunun yazarı Laurent Baffie, 20 yıl önce yazdığı bu oyunun dünya çapında 40’tan fazla ülkede sahnelendiğini ve 5 milyon izleyiciye ulaştığını belirtti. Baffie, “Bu filmi ilk kez burada izledim ve gerçekten çok beğendim. Oyuncular, yönetmen ve ekip, hikayeye tam anlamıyla sadık kalmış. Üç önemli kurala çok güzel uyum sağlamışlar: Durumun komikliği, sorunlu insanlarla dalga geçmemek ve ötekini kabullenmek,” dedi.

    Seda Bakan: “Tek Mekanda Ritmi Tutturmak Büyük Başarı”

    Başarılı oyuncu Seda Bakan ise filmin tek mekanda geçen yapısına dikkat çekerek, “Bir tiyatro oyununun bu kadar başarılı bir ritim tutturması beni çok etkiledi,” diyerek yönetmen Yusuf Nihat Özcan’a teşekkür etti.

    Altın Portakal’da “Takıntılar” Filmi Yoğun İlgi Gördü
    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.