1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. Altın Portakal’da Sinemanın Geleceği Masaya Yatırılıyor

Altın Portakal’da Sinemanın Geleceği Masaya Yatırılıyor

featured
service

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 10-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek “Sinema Çalıştayı”, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek geniş katılımlı bir platformda sinema dünyasının karşı karşıya olduğu meseleleri ele alacak.

    Festival kapsamında düzenlenecek “Sinema Çalıştayı”, meslek örgütleri, dernekler, sendikalar ve sinema akademisyenlerini buluşturacak. Katılımcılar, Türkiye’de sinemanın yaratım, yapım ve dağıtım süreçlerindeki sorunları dokuz ayrı oturumda tartışacak. Çalıştay, sinema sektörünün tüm bileşenlerini kapsayan bu yapısıyla sinemanın geleceğine dair önemli sonuçlar ortaya koymayı hedefliyor.

    Çalıştayın İlk Günü: Telif Hakları ve Akademi-Sektör İş Birliği Masaya Yatırılacak

    Sinema Çalıştayı, 10 Ekim’de Su Hotel’de düzenlenecek. İlk günün programı, saat 14:30’da İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Okan Ormanlı moderatörlüğünde yapılacak “Sinemada Telif Hakları Sorunları” başlıklı oturum ile başlayacak. Ardından, saat 16:30’da Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa moderatörlüğünde gerçekleşecek “Sinemada Akademi-Sektör İş Birliği” başlıklı ikinci oturumda sektör ve akademi dünyasının bir araya gelerek iş birliği olanaklarını değerlendireceği oturumla devam edecek.

    Bağımsız Sinema Paneli: Tolga Karaçelik ve Ümit Ünal Antalya’da

    Çalıştayın önemli bir etkinliği de, 11 Ekim saat 14:00’te gerçekleştirilecek “Anlatı ve Söylem Yapısı Bağlamında Türkiye’de Bağımsız Sinema” başlıklı panel olacak. Panelde, Türk sinemasının iki önemli ismi Tolga Karaçelik ve Ümit Ünal bağımsız sinemanın Türkiye’deki gelişimi ve anlatı yapısındaki dönüşümleri ele alacak. Panelin moderatörlüğünü ise çalıştay koordinatörü Doç. Dr. Perihan Taş Öz üstlenecek.

    Altın Portakal’da Sinemanın Geleceği Masaya Yatırılıyor
    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.