1. Haberler
  2. Spor
  3. Alex de Souza ve Okan Buruk Karşı Karşıya!

Alex de Souza ve Okan Buruk Karşı Karşıya!

featured
service

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda 19 Ekim Cumartesi günü oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak.

Maçın hakemi Ali Şansalan’ın, yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan üstlenirken, dördüncü hakemlik görevini Alper Akarsu yürütecek.

Antalya’ya giden Galatasaray kamp kadrosunda; Fernando Muslera, İsmail Jakobs, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Roland Sallai, Mauro Icardi, Dries Mertens, Yunus Akgün, Batuhan Şen, Berkan Kutlu, Günay Güvenç, Gabriel Sara, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Michy Batshuayi, Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz, Efe Akman ve Metehan Baltacı yer alıyor.

Süper Lig’de çıktığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlikle yoluna namağlup devam eden sarı-kırmızılılar, son olarak Alanyaspor’u 1-0 mağlup ederek milli araya lider olarak girdi. 22 puanla zirvede yer alan Galatasaray, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Öte yandan, Alex de Souza yönetimindeki Antalyaspor, Çaykur Rizespor karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyetle ligde 8 puanla 14. sırada bulunuyor. Antalya ekibi, zorlu Galatasaray karşısında sahadan puanla ayrılmayı hedefliyor.

İki Rakip Arasında 57. Maç

Süper Lig’de bugüne kadar 56 kez karşılaşan Antalyaspor ve Galatasaray arasındaki mücadelelerde sarı-kırmızılılar 35 kez galip gelirken, kırmızı-beyazlılar ise sadece 7 kez kazandı. 14 maçta ise taraflar yenişemedi. Galatasaray, bu maçlarda 108 gol atarken, Antalyaspor 49 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon oynanan iki maçı da Galatasaray 2-0 ve 2-1’lik skorlarla kazanmayı başardı.

Bu karşılaşmanın ardından Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki Elfsborg mücadelesine hazırlanacak.

Maç Öncesi Dikkat Çeken İstatistikler

  • Galatasaray, Antalyaspor’a karşı oynadığı son 16 maçta mağlup olmadı (12 galibiyet, 4 beraberlik).
  • Antalyaspor’a konuk olduğu son sekiz Süper Lig maçını kaybetmeyen Galatasaray (5 galibiyet, 3 beraberlik), bu deplasmanda üst üste 3’ten fazla maç kazandığı tek seriyi Eylül 1984-Şubat 1998 arasında yakalamıştı (6 galibiyet).
  • Süper Lig tarihinin deplasmandaki en uzun galibiyet serisini ele geçirmek için sahaya çıkacak olan Galatasaray (12 galibiyet; Fenerbahçe ile eşit), bu seriyi 21 Ocak 2024’ten bu yana sürdürerek Avrupa’nın top 10 liglerinde dış sahada puan kaybetmeyen tek takım konumunda.
  • İstanbul takımlarıyla oynadığı son 12 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Antalyaspor (9 mağlubiyet, 2 beraberlik), bu süreçteki tek galibiyetini Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 yenerek aldı (Mart 2024).
  • Bu sezon Süper Lig’de oynadığı sekiz maçta 22 puan toplayan Galatasaray, lig tarihinde ilk dokuz karşılaşmasını 25 puanla geçtiği sadece iki sezon yaşadı (2023/24 & 2005/06).
  • Galatasaray formasıyla Süper Lig’de en fazla gol atan oyuncu Barış Alper Yılmaz (4 gol), Antalyaspor’a karşı oynadığı beş maçta henüz gol sevinci yaşamadı.
  • Gabriel Sara, Galatasaray formasıyla ligde çıktığı son beş maçta beş gole doğrudan katkı sağladı (2 gol, 3 asist).
  • Okan Buruk, Süper Lig kariyerinde mağlup olmadığı takımlar arasında en fazla Antalyaspor’a karşı mücadele etti (9 galibiyet, 3 beraberlik). Buruk, Galatasaray’ın başında çıktığı dört Antalyaspor maçında da puan kaybetmedi.
Alex de Souza ve Okan Buruk Karşı Karşıya!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.